De sleutel tot levendig haar

Gezicht door Nicole

Heb je last van futloos of droog haar? En heb je daarbij ook vaak last van je hoofdhuid? Met deze tips blaas je in een mum van tijd weer leven in jouw futloze droge lokken.

Dagcrème, nachtcrème, serum en zo nu en dan een masker... Ons gezicht verzorgen we als een pasgeboren baby, maar wat we bijna altijd vergeten is onze hoofdhuid. Wist je dat een onverzorgde hoofdhuid ervoor kan zorgen dat je kapsel minder goed zit? Ook onze hoofdhuid heeft zo nu en dan wat extra verzorging nodig. Dit is tenslotte het verlengde van ons gezicht. Een onverzorgde hoofdhuid kan zorgen voor futloos en broos haar en het kan er zelfs langzamer van gaan groeien. Heb last van een vette, droge of een gevoelige hoofdhuid? Probeer dan deze tips.

Tips voor de vette hoofdhuid
Mensen met een vette hoofdhuid hebben vaak last van puistjes. Puistjes ontstaan in veel gevallen door een overmatige talgproductie. Mensen die overmatig veel talg produceren hebben vaak ook een vette hoofdhuid. De oplossing om van jouw vette hoofdhuid af te komen is door een kleimasker te gebruiken die speciaal gemaakt is voor je hoofdhuid. Groene klei zoekt namelijk de onzuiverheden in de huid op en zuigt letterlijk alles uit de huid dat er niet thuishoort. De oude huidcellen worden verwijderd en nieuwe worden aangemaakt. Je moet het alleen goed uitwassen na gebruik. Als je last hebt van puistjes op je gezicht, dan kan je ook een kleimasker voor je gezicht gebruiken. Dit masker moet wel speciaal voor het gezicht zijn. Probeer deze tip en je zal zien dat je je haar ook veel minder snel hoeft te wassen. Je zal merken dat je minder last hebt van onzuiverheden en je huid voelt ook minder vet aan.


Tips voor een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige hoofdhuid komt vaak door vervuiling en stress. Mensen met een gevoelige hoofdhuid hebben vaak last van een trekkering gevoel, pijnlijke haarwortels of zelfs schilfers. Vervang daarom één keer per week je gebruikelijke shampoo voor een milde shampoo speciaal voor de gevoelige huid. Gebruik bij een schilferige huid een hoofdhuidscrub. Masseer deze shampoo of scrub voorzichtig op je hoofdhuid om de bloedsomloop te stimuleren. Door de shampoo voor een gevoelige huid wordt je huid rustiger en de scrub zorgt ervoor dat je haar weer vrij wordt van schilfers. Problem solved!


Tips voor een droge hoofdhuid

De kou in de winter of de hete lucht van een föhn kunnen ervoor zorgen dat jouw hoofdhuid droog wordt. Wat je hiertegen kunt doen is na je gebruikelijke shampoo een conditioner te gebruiken met vitamine E. Vitamine E voedt de huid en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Je bent misschien niet gewend om conditioner helemaal op je hoofdhuid te gebruiken, maar het helpt echt!

Bron, bron, bron, bron