Instagram heeft heel groot nieuws!

Vrije tijd door Mariëlle

Voor iedereen die meerdere Instagram-pagina's beheert is dit het nieuws van de dag! Vanaf deze week kun je ook op Instagram schakelen tussen verschillende accounts zonder steeds opnieuw in- en uit te hoeven loggen.

Bij Facebook kun je makkelijke switchen tussen verschillende accounts. Je wordt beheerder, en je kunt met één klikje aangeven welk account je op dat moment wilt beheren en met welk account je wilt liken en reageren. Kind kan de was doen. Bij Instagram zit het een stuk ingewikkelder. Hier moet je steeds opnieuw in- en uitloggen. Als je op je eigen account zit, maar je wilt een foto posten op het account van je blog of werk, dan moet je eerst uitloggen op je eigen account en vervolgens weer helemaal opnieuw inloggen op het account dat je wilt gebruiken. Om vervolgens daar weer uit te loggen en weer in de loggen op je eigen account. Helemaal ingewikkeld wordt het als je nog meer accounts te beheren hebt. En dat kan best weleens voor wat frustrerende momentjes zorgen (je kattenfoto op je zakelijke account is niet altijd even handig). Daarom zijn we zo blij met het nieuws dat Instagram het helemaal anders gaat aanpakken.

Na de laatste update, 7.15, kun je schakelen tussen verschillende accounts zonder steeds opnieuw te hoeven in- en uitloggen. De update is al beschikbaar, maar de functie is nog niet live. Instagram verwacht dat je deze week nog tussen accounts kunt switchen.

Bron, bron, bron