Mensen die vanuit huis werken zijn veel gelukkiger

Vrije tijd door Mariëlle

Ook al heb je geen pittige koffiepraat, blijkbaar ben je toch gelukkiger als je thuis werkt. Ook al kun je het niet laten om tussendoor de wasmachine vol te propper, in de rookpauze te douchen (of helemaal niet te douchen!) en in je lunchpauze je Netflix-verslaving bij te werken, het blijkt dat je zelfs productiever bent als je vanuit huis werkt.

Thuiswerken is iets voor freelancers óf komt gewoon maar zelden voor. Hebben bazen zo weinig vertrouwen in hun werknemers? Waarom is het zo zeldzaam? Uit onderzoek, dat is gepubliceerd in Forbes, blijkt dat je juist gelukkiger wordt én dat je productiever bent als je thuis werkt. En je hebt ook nog eens geen reistijd, dus je kunt 's ochtends lekker wat langer in je nestje blijven knorren. De enquête waaruit deze gegevens blijken is afgenomen onder 200.000 mensen. Geen lullig onderzoekje dus. De thuiswerkers onder de deelnemers gaven hun geluksgevoel op het werk gemiddeld het cijfer 8,1 tegenover mensen die op kantoor werken die hun geluksgevoel op het werk gemiddeld met een 7,4 beoordeelden.

Vooral de cijfers over de productiviteit zullen je verbazen. Volgens de deelnemers van de enquête krijgt 91% van hen in minder tijd meer gedaan als ze thuis werken. En dat terwijl er door velen juist wordt gedacht dat je thuis minder werk gedaan krijgt. Dan leiden je collega's je toch meer af dan je kat, bed of wasmachine.

Klein detail: dit is natuurlijk alleen met een kantoorbaan te realiseren. Als je in de horeca werkt of voor de klas staat wordt het allemaal een stuk ingewikkelder. Maar dan begrijp je zelf waarschijnlijk ook wel.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron