Deze lichaamsdelen heb je totaal niet nodig

Vrije tijd door Noortje

Ons lichaam is best handig in elkaar gezet. Bijna alles heeft zo zijn functie en is weer op een ander lichaamsdeel afgestemd. Inderdaad: BIJNA alles. Er zijn namelijk wat deeltjes in ons lichaam die helemaal geen nut hebben. Van sommige hebben we zelfs last! Evolutie, werk eens even door...


Mannentepels
Voor vrouwen zijn ze heel nuttig, voor mannen zijn ze pure onzin: tepels. Heb je je ooit afgevraagd waarom mannen die dingen eigenlijk hebben? Komt 'ie: Het geslacht van embryo's is nog onbepaald, wanneer de tepels al gevormd worden. Wanneer het mannelijke chromosoom wordt toegevoegd, zitten de spenen er al op. Met hele hoge uitzondering kunnen mannen wel melk geven. Weird!

Amandelen
Wat een krengen. Iedereen heeft weleens ontstoken amandelen gehad en veel hebben ze zelfs moeten laten verwijderen. Waarom we ze hebben? Dat weet niemand.


Kippenvel
Toen we nog aapjes waren en nog veel haren hadden, waren de spiertjes die onze haren rechtop zetten best nuttig om onszelf warm te houden. Dit is de reden waarom dieren ook kippenvel hebben. Daarnaast lijken dieren gevaarlijker wanneer ze hun haren rechtop zetten en schrikken ze zo hun vijanden af. Bij ons heeft kippenvel inmiddels helemaal geen nut meer. Het zorgt er alleen nog weleens voor dat iemand zijn jas aan jou afstaat.

Blindedarm
Nog zo'n ontstekend kreng. Toen we nog voornamelijk planten aten, was het een nuttig onderdeel van onze spijsvertering. Nu we over zijn gestapt op een ander dieet heeft de blinde darm zijn functie verloren. Veel mensen laten hem zelfs verwijderen na een ontsteking.


Oorspieren en oorlellen

Oorspieren hebben dieren om hun oren naar het geluid toe te kunnen buigen. Wij hebben ze om er grappig uit te zien wanneer we ze kunnen bewegen. Ook oorlellen voegen niks toe. Gelukkig weten wij vrouwen daar prima raad mee met een paar oorbellen.

Verstandskiezen
Zat er maar een portie verstand verstopt in deze martelwerktuigen. Ze brengen je kaak in een verkeerde houding, duwen je tanden scheef en zorgen voor minder hygiëne in je mond. Eén derde van de wereldbevolking ontwikkelt ze al niet meer. En dat is maar goed ook!


Lichaamshaar
Ook nog een overblijfseltje uit de apentijd. Het haar op ons hoofd en onze wenkbrauwen zijn natuurlijk behoorlijk nuttig, maar de rest (denk: je looks!)? Wij zouden gaan voor haarloze bikinilijnen, oksels en benen. Maar nee, de evolutie doet er wat langer over...

Stuitje
Ooit zat onze staat aan ons stuitje vast. Nu doet 'ie vooral vreselijk veel pijn wanneer je er op valt. Tenzij er weer een leuk staartje aan groeit mag dit lichaamsdeel ook meteen de prullenbak in, wat ons betreft.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron