Dit zijn de meest gezonde voedingsproducten op een rij

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Natuurlijk zijn er veel gezonde producten, maar je hebt altijd baas boven baas. Sommige voedingsproducten zijn gewoon net nog een tikje gezonder dan andere. Dat betekent niet dat alles wat buiten deze lijst valt niét gezond is, maar wel raden we aan de dingen uit deze lijst die je lekker vindt zo vaak mogelijk op het menu te zetten. Al deze voedingsproducten doen namelijk iets goeds voor je lichaam, door te helpen het te beschermen en door het te voeden – in plaats van alleen te vullen.

Kleurrijke salade met granaatappel en honingdressing
Snoep… uuhm fruit! Of je het nu als snack eet, als decoratie op je sla, of als sapje; granaatappel is verrukkelijk. En laat het nou ook eens behoren tot een van de gezondste voedingsproducten. Granaatappel bevat namelijk meer vitamine C en kalium en tegelijkertijd minder suiker dan elke andere soort fruit. Win!

Voedingswaarden per 300 gram: 144 kcal

3 gram eiwitten, 2 gram vetten, 50 gram koolhydraten

Gegrilde portobello met mozzarella en tomaat
Heerlijke zongerijpte tomaten bársten van de smaak. Je kunt ze in salades, sauzen en als snack eten. Wist je dat tomaten eigenlijk officieel fruit zijn, en tot de gezondste voedingsproducten behoren. Ze zitten vol met anti-oxidanten, vitamine C,B1, B2, B6 en lycopeen. Dit laatste beschermt je o.a. tegen slechte stoffen die te vinden zijn in tabak.

Voedingswaarden per medium tomaat: 22 kcal

1,1 gram eiwitten, 0,25 gram vetten, 4,8 gram koolhydraten

Vegetarische gevulde paddenstoelen
Je kent die kleine witte bolletjes wel die wij champignons noemen, maar er zijn natuurlijk veel meer soorten champignons. Ze zijn niet alleen lekker qua structuur (vlezig!) en smaak (aards!) maar bevatten ook o.a. het stofje riboflavin dat voor een gezonde haargroei en gezonde nagels zorgt. Probeer verschillende paddestoelen om meer variatie in je maaltijden te krijgen. Ook fijn: paddenstoelen bevatten veel vezels en zijn lekker vullend, terwijl ze maar heel weinig calorieën bevatten.

Voedingswaarden per 200 gram rauw: 15 kcal

2 gram eiwitten, 0,2 gram vetten, 2,3 gram koolhydraten

Check de rest van de 50 (!) meest gezonde voedingsproducten en recepten op Foodness.nl.