WTF journaal van maandag 20 juni

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: voor deze nieuwe fitness-trend heb je een zeemeerminnenstaart nodig, papa's doen massaal mee met de #CheerioChallenge en onderzoekers ontdekten dat je hart fysiek pijn kan doen nadat je iemand bent verloren.

Zeemeerminnen work-out
In sportland volgen de trends elkaar in razend tempo op, dus we zijn niet zo heel snel meer verast. Toch heeft deze nieuwe trend dat wel gedaan. We hebben het hier over zeemeerminnen fitness. En dat is dus een super intense full-body work-out met een zeemeerminnenstaart om je benen. Het is een mengeling van zwemmen, cardio-, core- en krachttraining en duurt 45 minuten. We worden al moe als we er aan denken! Kort verhaal lang.

Cheerio challenge
Een groepje (waarschijnlijk verveelde) vaders sloot een weddenschap om te zien wie de meeste ontbijt-loops op hun kind kon stapelen. Dat plaatsten ze op Instagram met #Cheeriochallenge. Zoals je wel begrijpt ging dit keihard viraal. En na wat zoekwerk hebben we de duidelijke winnaar gevonden! (Zie foto linksonder). Hoe deze papa dit voor elkaar heeft gekregen is ons heel erg onduidelijk, maar knap is het wel. En hilarisch! Kort verhaal lang.

Fysieke pijn door verlies
Iemand die je liefhebt verliezen is natuurlijk heel erg pijnlijk, maar een nieuwe onderzoek toont aan dat je hart ook écht pijn kan doen. En die hartenpijn kan zelfs leiden tot serieuze hartproblemen. De onderzoekers ontdekten dat mensen die hun partner verloren hebben een grotere kans hebben op hartproblemen zoals een onregelmatige hartslag en dat die effecten dan vaak blijvend zijn. Dit hoeft natuurlijk niet perse te bewijzen dat de mensen uit het onderzoek hun hartproblemen te danken hebben aan hun verlies, maar heftig is het wel! Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron