Zo red je jouw telefoon van de verdrinkingsdood

Vrije tijd door Mariëlle

Je telefoon is je allesie. Het is inmiddels een verlengde van jezelf. Zo erg dat je soms even vergeet dat hij niet, net zoals de rest van je lichaam, mee het water in kan. Inmiddels is de evolutie van de telefoon wel iets verder, maar de meeste telefoons zijn allergisch voor water en leggen het loodje als ze er een overdosis van krijgen.

Paniek en een halve depressie is de staat waar je je in verkeerd als je telefoon louter een zwart scherm vertoont na een te grote hoeveelheid aan water. Je probeert hem nog te reanimeren. Met rijs, want dat neemt vocht op. Als dat niet werkt leg je hem in een uiterste wanhoopsdaad op de verwarming. Een zacht gloeiende verwarming, want anders smelt je telefoon. En als ook dat niet blijkt te werken breng je hem met lood in je schoenen naar de smartphone shop waar ze je meestal met een slechtnieuwsbericht weer afscheid van je nemen. Maar heb je dan echt alles geprobeerd? Nope!

Laat de rijst staan als jouw telefoon een duik heeft genomen. En laat ook de verwarming achterwege. Kijk je kat even lief aan en vraag om een schepje kattenbakvulling. Want kattenbakvulling neemt veel meer vocht op dan rijst, werkt efficiënter en het werkt sneller. Er bestaat kattenbakvulling met gelkristallen. Ze zijn stofvrij waardoor je niet allemaal vuil tussen de randjes van je telefoon krijgt en ze absorberen vele malen beter dan normaal kattenbakvulling.

Schud eerst al het water uit je telefoon, laat hem drogen totdat hij zo droog mogelijk aanvoelt en laat hem vervolgens in een zakje met kattenbakvulling zakken. Na ongeveer 48 uur zou je telefoon wel weer tot leven moeten komen. Is dit niet zo, dan moet helaas toch denken aan een nieuwe telefoon. Maar dan weet je in ieder geval dat je alles hebt geprobeerd.

Do try this at home. Mits je telefoon erom vraagt natuurlijk.

Bron, bron, bron, bron