Moeite met openbare toiletten? Dit toilet is het schoonst

Vrije tijd door Jennifer

Een schoon, openbaar toilet vinden is altijd lastig. Daarom vermijden mensen openbare toiletten het liefst. Alleen moet je soms echt heel nodig. Dankzij een stel slimmeriken hebben we nu de ultieme tip, waarmee je voortaan het juiste en (hopelijk) schoonste openbare toilet kiest.

Lees ook: 9 redenen waarom vrouwen altijd samen naar de wc gaan

Wat is het meest gebruikte openbare toilet?

Slimmeriken van de Universiteit van Californië in San Diego onderzochten in 1995 het gebruik van toiletpapier in de openbare toiletten. Ze checkten hoeveel toiletpapier werd gebruikt in de mannenwc's. Wat bleek? In de middelste twee openbare toiletten werd het meeste toiletpapier gebruikt. De middelste wc is dus duidelijk het meest gebruikte openbare toilet.

Niet gek overigens, want volgens de onderzoekers kiezen we vaker voor het midden. In de supermarkt bijvoorbeeld ook, dan pak je toch sneller iets op ooghoogte. Je kijkt minder snel naar de bovenste en onderste schappen.

Middelste openbare toilet

Bovenstaande theorie lijkt heel goed, maar helaas weet je toch nooit precies wat het juiste openbare toilet is. Veel mensen denken namelijk dat juist het eerste openbare toilet schoon is. Waarom? Nou, omdat anderen volgens hen altijd verder kijken. Alleen pak je bij hoge nood waarschijnlijk wél het dichtstbijzijnde toilet, dus het eerste toilethokje. Al zijn er ook dames die liever voor de laatste gaan, zodat ze meer privacy hebben. Staan op een festival dus bijvoorbeeld vijf openbare toiletten? Kies in het geval van deze theorie dan beter voor het tweede of vierde toilet.

De wc-formule

Tja, schone openbare toiletten houden ons flink bezig. Ben je nog niet helemaal overtuigd, hoe je nou het juiste openbare toilet kiest? Het kan ook op een wiskundige manier met deze gecreëerde wc-formule. Niet heel praktisch (zeker niet bij hoge nood), maar het is wel een optie. Wat je moet doen? Check bij de openbare toiletten altijd zo’n dertig procent van alle openbare toiletten. Done? Ga daarna verder en kies het eerste toilet, dat er in jouw ogen schoon uitziet. In onderstaande video legt een wiskundige uit hoe het zit:

Lees ook: Waarom je nu meteen moet stoppen met ‘voor de zekerheid’ plassen