Struggles die alleen 90's kids herkennen

Vrije tijd door Zita

Alle 90’s kids, gooi je handen in de lucht, want over één ding zijn we het eens. Kinderen van tegenwoordig hebben het een stuk makkelijker dan dertig jaar geleden. Met een smartphone hebben ze contact met al hun vrienden, kijken ze overal filmpjes en luisteren ze met gemak naar hun favoriete liedjes. Nou, in de jaren ’90 was dat allemaal een stuk anders.

Struggles van 90’s kids

Ja, 90’s kids liepen tegen behoorlijk wat struggles aan in deze tijd. Natuurlijk kregen 90's kids ook nieuwe gadgets die op dat moment heel futuristisch leken. Ze moesten er alleen net wat harder voor werken dan de kinderen van tegenwoordig. Denk aan een eeuwigheid doorklikken tot je op jouw favoriete nummer kwam op je Discman of een videoband terugspoelen voor dat leuke stukje. Wat hadden we het toch zwaar.

Je enkel bijna kneuzen met skip-it

Hoewel we met het speelgoed skip-it uren zoet waren, speelde je wel met je eigen leven. Met skip-it stond je met je ene enkel in de cirkel en door die enkel te bewegen, sprong je over het andere deel van het speelgoed heen. Als je een misstap zetten met skip-it, kneusde je namelijk bijna je eigen enkel. Ouch.

Doorspoelen op je Discman

Een Discman, wie had het niet in de jaren ’90? Voor die tijd was dit een geniale uitvinding: muziek luisteren met je koptelefoon, waar je maar wil. Een grote struggle die de Discman had, was het doorspoelen naar je favoriete nummer. Je koos namelijk niet je nummer vooraf zoals we dat nu op Spotify kunnen. Gelukkig heeft de technologie grote sprongen gemaakt.

discman

Je videoband terugbrengen naar de videotheek

In de jaren ’90 keken we massaal naar onze favoriete films op dvd. Omdat dvd’s in deze tijd nogal prijzig waren, was het soms voordeliger om een video te huren in de videotheek. De grote struggle was om deze video weer terug te brengen, zeker wanneer deze film verkozen was tot jouw nieuwe favoriete film. Sad.

Een huisnummer moeten bellen om iemand te spreken

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone, zelfs de jonge kids. In de 90’s belde je naar een huisnummer, om vervolgens een half uur naar de moeder van diegene te luisteren voor je echt met de persoon belde die je wilde spreken. Wat een tijdverspilling.

Een computer delen met het gezin

Net als dat iedereen nu een smartphone heeft, heeft bijna ook iedereen een laptop of computer. Als we teruggaan naar de jaren ’90, deelden we nog een computer met het hele gezin. Iedereen kreeg z’n uurtje om de computer en er werd nog wel eens ruzie gemaakt over wie er aan de beurt was. Wat een luxer voor de kinderen van nu.

Een CD met krassen

Een kras op je favoriete CD was als een kras op je ziel. Je wist nu namelijk dat de CD niet meer naar behoren zou werken. We snappen nu ook wel waarom onze ouders altijd zeiden dat de CD terug in het hoesje moest.

cd

 

Deze struggles voelen erg nostalgisch als je het ons vraagt, maar we zijn ergens wel blij dat we hier niet meer mee hoeven te dealen.