5x de leukste feesten voor Koningsdag 2023

Vrije tijd door Anjali

Koningsdag, een dag waar het hele gland gevuld is met oranje, gezelligheid, muziek en feest. Hou jij wel van een feestje, en ben je benieuwd wat voor festivals er op de planning staan? Wij hebben de leukste feestjes voor Koningsdag 2023 op een rijtje gezet.

1. Kingsland

Waarschijnlijk heb je hier al eens eerder over gehoord, er zijn namelijk al drie voorgaande edities geweest in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Bekende DJ's en artiesten als Antoon,Benny Rodrigues, Bilal Wahib, Bizzey, Franky Rizardo, Frenna, Kriss Kross Amsterdam, Ronnie Flex en nog veel meer bekende artiesten treden hier op. De late bird tickets zijn nog beschikbaar, dus grijp je kans!

2. Kralingse Bos Festival 

De koning komt dit jaar naar Rotterdam, en de stad zal daarom zeker gezellig worden! Neem een kijkje bij het Kralingse Bos Festival, want Broederliefde, Donnie, The Opposites, Adf Samski, Speedy J en Bokoesam komen optreden, naast nog veel meer artiesten. Ook dit festival heeft een goede line-up, en de laatste kaarten worden nu verkocht!

3. Oranjebloesem

Het grootste Koningsdag technofestival, namelijk Oranjebloesem, zal gehouden worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Maar liefst 20.000 mensen kunnen genieten van de plaatjes van 999999999, Trym, Chris Stussy, Cynthia Spiering, Reinier Zonneveld, I Hate Models, DIØN en nog veel meer! Het event is tot 21:30 uur door een gepland concert van Metallica op dezelfde datum in Amsterdam, maar dat kan de pret natuurlijk niet drukken. Tickets zijn beschikbaar via de site, waar je ook een extra afterparty ticket kunt halen voor Nachtbloesem in Club Atelier.

4. Loveland van Oranje Festival

Het Meerpark in Amsterdam zal omgetoverd worden tot groot festivalterrein, waar je ook hier de leukste techno Dj's kunt bewonderen. Denk hierbij aan artiesten als Amelie Lens, Fjaak, Joris Voorn, Franky Rizardo, Luuk van Dijk, Prunk, Toman en nog veel meer. Op dit festival kun je van 11:00 uur tot 20:00 uur lekker swingen of flink rammen, en je zult zeker een goede tijd beleven. De Final release tickets zijn nog te koop, dus zorg dat je er snel bij bent.

5. 538 Koningsdag

Het leukste aan 538 Koningsdag is dat eigenlijk alle genres van muziek wel voorbij komen. Eeen aantal namen op de line-up zijn Maan, Snelle, Sjaak, Suzan & Freek, Sunnery James, Ryan Marciano en Flemming, maar er zijn er natuurlijk nog heel veel meer. Het festival zal dit jaar in Breda georganiseerd worden, en de reguliere tickets zijn nog te koop.