Waarom je je flesje water nóóit in de auto moet laten liggen

Lifestyle door Anjali

Een flesje water in je auto hebben liggen is altijd handig om voldoende te kunnen drinken als je onderweg bent, zeker met de zomerse hitte die er (hopelijk binnenkort) aan zit te komen. Toch is een flesje water is je auto laten niet zo onschuldig als je denkt.

Vergrootglas

De brandweer heeft mensen zels officieel gewaarschuwd dat zo'n flesje water in je auto kan leiden tot brand. Als de zon op het flesje water schijnt, kan het water namelijk als vergrootglas werken en op deze manier brand veroorzaken. Laat daarom nóóit eenflesje water in het zicht liggen in de auto.

120 graden

De waarschuwing is gebaseerd op een verhaal van een Amerikaan. Toen hij na zijn lunchpauze terug liep naar zijn auto, kwam daar rook uit. De oorzaak was een flesje water, waar het zonlicht de warmte in de waterfles versterkte met zo'n 120 graden. Het vuur mag zich dan wel langzaam ontwikkelen, maar leuk is brand in je auto zeker niet.

Vers van de tap

Daarnaast kun je veel beter je felsje water mee naar binnen nemen, zodat je 'm kunt vullen voordat je op pad gaat en kunt genieten van een koude slok water. Veel beter dan dat warme, oude restje dat er nog in zat.