Ga jij deze zomer op vakantie? Dit zijn de beste manieren om de taal te leren voordat je gaat

Vrije tijd door Maya Luz

Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? Dan kan het nooit kwaad om de taal een beetje te leren. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijker om de weg vragen of eten bestellen in een restaurant. Locals waarderen het vaak enorm als je de taal spreekt, en het leren ervan is een goede manier om je brein aan het werk te zetten. Dit zijn de beste manieren om een taal te leren voordat je op vakantie gaat.

Lees ook: Wil jij deze zomer een hot girl summer? Zo bereid je je voor

Wees realistisch

Een taal leren is moeilijk en kost veel tijd. Een taal vloeiend leren spreken voordat je op vakantie gaat is vrijwel onmogelijk. Wees daarom ten eerste realistisch en bedenk voor jezelf wat de belangrijkste dingen zijn die je wil kunnen zeggen. Schrijf voor jezelf de woorden en zinnen op die echt niet mogen ontbreken. Denk aan een simpele 'hallo' en 'hoe gaat het?'. Woorden zoals 'strand', 'zee' en 'hotel' zijn bijvoorbeeld ook onmisbaar tijdens je vakantie.

Download een app

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel apps die jou kunnen helpen bij het leren van een taal. Ze zijn meestal gratis en bieden een duidelijk lesprogramma. Door middel van de app leer je nuttige woordjes, zinnetjes en de nodige grammatica. Probeer iedere dag eventjes met de app bezig te zijn zodat je er voldoende mee bezig bent. Herhaling is ook erg belangrijk, zo blijven de woorden die je leert echt hangen. Een andere manier om de stof beter te onthouden is door het op te schrijven. Schrijf de woordjes en zinnetjes op in een schriftje en lees ze eens in de zoveel tijd even terug. Zo vergeet je ze nooit meer.

Het internet is je beste vriend

Sociale media staan vol met nuttige tips voor mensen die een taal aan het leren zijn. Zo staat Tiktok bijvoorbeeld vol met nuttige content over iedere taal die je je maar kunt bedenken. Deze video's worden vaak gemaakt door mensen die de taal al hun hele leven spreken. Ze leer je niet alleen de basis dingetjes, maar ook de leukere dingen zoals straattaal en informele woorden die je kunt gebruiken in gesprekken met vrienden. Daarnaast is YouTube ook een nuttige bron. Hier kun je voornamelijk terecht voor uitgebreide uitleg. Snap je een specifieke grammaticaregel bijvoorbeeld niet? YouTube legt het je haarfijn uit.

@learnfrenchwithalexa How to say "Nevermind" in French #learningfrenchlanguage #apprendreanglais #frenchenglish #languagelearners #frenchexpressions ♬ original sound - Learn French with Alexa

Oefenen, oefenen, oefenen

Een taal leren kost niet alleen veel lees- en luisterwerk. Je moet ook een hoop oefenen om de taal te leren beheersen. Oefen bijvoorbeeld door een gesprekje te beginnen met iemand die de taal ook leert of al spreekt. Je kunt ook in je eentje oefenen, maar feedback krijgen is altijd fijn. Oefen door woorden hardop te zeggen, zo kun je je uitspraak verbeteren. Je kunt je luistervaardigheid oefenen door films of series te kijken in je taal naar keuze. Kinderseries of boekjes zijn ook ontzettend handig, aangezien de taal hier iets simpeler is. Omring jezelf met de taal, en zo wordt je binnen no time een pro.

Ook interessant: Waarom de één lek gestoken wordt door muggen en de ander niet