Say what? De nostalgische Furby maakt deze zomer een comeback

Vrije tijd door Jennifer

Sommige mensen gruwelen bij de gedachte, terwijl een ander waarschijnlijk een gat in de lucht springt. Of je het nou leuk vindt of niet: deze zomer keert de nostalgische Furby terug! Je weet wel: dat fluffy beestje wat op de meest onverwachtse momenten tegen je aan praat. Een heleboel oude Furby's zijn inmiddels overleden, maar nu staat er dus een nieuwe generatie Furby's op. En natuurlijk hebben ze wel even een update gekregen!

Furby maakt comeback in zomer 2023

Aan het eind van de jaren 90 kwam de Furby voor het eerst in de winkels terecht. Toen ontstond binnen no time een flinke hype en werd het snel het meest populaire speelgoed van het seizoen. Hoewel een heleboel mensen een hoop plezier beleefden aan de Furby, zaten er ook zeker nadelen aan dat fluffy beestje. Zo herinneren we ons vast ook veel irritanten momenten met de Furby, bijvoorbeeld wanneer je net naar bed wilde gaan. No way, dacht de Furby, die vervolgens tegen je aan begon te praten. Hungry!

Toch besluit het speelgoedbedrijf Hasbro een aantal nieuwe Furby's uit te brengen, speciaal voor het 25-jarige jubileum van de Furby. Eerder brachten ze in 2012 ook al de Furby terug, maar toen was het niet opnieuw een hype geworden. Wordt dat het deze keer wel?

Furby met uit-knop

Of de Furby in 2023 weer een hype gaat worden, dat moeten we even afwachten. Wel weten we dat de Furby in ieder geval een flinke update heeft gekregen. Natuurlijk praat Furby net als vroeger gewoon tegen je en kan hij daarnaast ook dansjes doen. In totaal heeft de nieuwe Furby zo'n 600 reacties.

Verder kunnen we iedereen heel blij maken. Waarschijnlijk is dit de belangrijkste update bij de nieuwe Furby. Het fluffy beestje heeft namelijk een duidelijke uit-knop gekregen. OMG! Daar gaan een hoop mensen blij mee zijn. Zo heb je nooit meer slapeloze nachten door je Furby. Ook werkt de stemherkenning offline, waardoor de Furby niet gehackt kan worden. In het verleden konden kinderen namelijk worden afgeluisterd door cybercriminelen, doordat de Furby werkte met internet.

Wanneer te koop?

Hoewel de Furby officieel een comeback maakt in 2023 vanwege het jubileum, weten we nog niet wanneer het in Nederland te koop is. In de Verenigde Staten wordt de nieuwe Furby in ieder geval vanaf 15 juli verkocht. Daar kost het 70 dollar.

Lees ook: 10 keer speelgoed waar we in de pauze altijd mee wilden spelen