Stranddag gepland? Dit zijn de essentials

Vrije tijd door Maya Luz

In de zomer gaan we naar het strand! Dat is natuurlijk een no brainer. Met deze warmte is naar het strand gaan de perfecte activiteit. Ga jij met je gezin of met je vriendinnen gezellig naar het strand deze zomer? Vergeet dan niet om deze essentials mee te nemen.

Lees ook: Dit zijn de leukste cover ups om te dragen op het strand deze zomer

Zonnebrand

Zonnebrand is misschien wel het belangrijkste dat je mee moet nemen naar het strand. Op het strand is er weinig tot geen schaduw, dus moet je jezelf goed beschermen tegen de zon. Smeer een hoge factor om ervoor te zorgen dat je je niet iedere tien minuten in hoeft te smeren.

Je favoriete bikini of badpak

Op het strand moet je natuurlijk wel jouw beach body laten zien! (ofwel jouw lichaam dat in iedere staat perfect is voor het strand) En dit doe je in jouw favoriete bikini of badpak waar jij je zelfverzekerd in voelt. Hierin kun je lekker wandelen over het strand, zonnen en zwemmen.

Een beach cover up

Tijdens je dagje strand zal je vast wel eens het strand verlaten. Denk aan om te gaan lunchen bij een leuke strandtent of om wat snacks te gaan halen bij het dichtsbijzijnde winkeltje. Wanneer je dit doet heb je wel iets nodig om over je bikini aan te trekken. Een fijne cover up is dus essentieel. Deze kun je ook aandoen om je huid te beschermen tegen de zon.

Een zonnebril en/of hoed

Je ogen moeten tijdens een stranddagje ook beschermd worden tegen de zon, de zon is tenslotte best wel fel. Een goede zonnebril zorgt ervoor dat jij altijd goed kunt zien zonder pijn aan je ogen te krijgen. Daarnaast hoef je met een zonnebril op ook niet zo met je ogen te knijpen, en daarmee voorkom je kraaienpootjes. Een zonnebril kun je ook goed combineren met een hoed, zo blijft ook gelijk je hoofdhuid beschermd tegen de zon.

Slippers of sandalen

Op het strand zelf loop je waarschijnlijk op blote voeten, maar als je het strand verlaat heb je iets van schoeisel nodig. De fijnste schoenen om te dragen naar het strand zijn slippers of sandalen. Je kan ze snel aantrekken en je hoeft niet te knoeien met sokken en veters. En als je zand aan je voeten hebt, heb je daar ook geen last van tijdens het lopen.

Een fijne strandhanddoek en/of een kleedje

In het zand liggen klinkt misschien comfortabel, maar dat is het helaas niet. Het is ontzettend heet en je komt natuurlijk helemaal onder het zand te zitten. Een handdoek of kleedje om op te zitten is dus een essential. Als je van plan bent om te gaan zwemmen, neem dan een extra handdoek mee. Dan hoef je de rest van de dag niet op een nat kleedje te zitten.

Een koeltas

Voor sommige hapjes en vooral voor je drankjes, is een koeltas essentieel. In deze hitte blijven je hapjes en drankjes zeker niet koud als je ze in een gewone tas doet. Als je ze in een koeltas meeneemt, kan jij tussen het zwemmen en zonnen door lekker genieten van een verkoelend drankje. Dit maakt een enorm verschil met deze hoge temperaturen.

Voldoende water en snacks

Met dit warme weer is het ontzettend belangrijk om voldoende water te drinken. Hiermee houden we ons lichaam koel en voorkomen we uitdroging. Daarnaast zijn snacks ook belangrijk om mee te nemen. Als je zelf voor je eten zorgt, hoef je niet steeds het strand te verlaten als je honger hebt. Nu kun je lekker liggen en genieten van de zon.

Leesvoer

Naast zwemmen en zonnen is het ook fijn om iets anders bij je te hebben om te doen. Een fijne en ontspannende activiteit voor op het strand is lezen. Neem dus het boek mee waar je al een tijdje aan wil beginnen of de nieuwste editite van je favoriete tijdschrift. (Of je telefoon en je browser open op Ze.nl natuurlijk!)

Lees ook: 10 onmisbare items voor een sfeervolle picknick