Hier spendeer je het meeste geld aan volgens je sterrenbeeld

Vrije tijd door Anne-Fleur

Of je nu een echte money saver bent of niet, iedereen heeft wel een guilty spending gewoonte. Kleding, schoenen, wekelijkse cheeseburger bij de McDonalds... Waar je je geld aan uitgeeft heeft ook te maken met je sterrenbeeld. Dít is waar je volgens je teken uit de dierenriem het meeste geld aan spendeert.

Ram 

De Ram is allesbehalve een spaarder. Het liefst geeft dit teken haar geld direct uit wanneer het binnenkomt op de rekening. Maakt eigenlijk niet per se uit waaraan, als het in ieder geval maar niet op een bankrekening staat. Wat je de Ram ook vaak zult zien doen, is een extra rondje in de kroeg betalen. Heerlijk toch, die gezelligheid?

Stier

De Stier is een praktisch teken en geeft daarom haar geld ook graag uit aan praktische dingen. Verder spaart ze graag en is dit teken een persoon die snel een investering in iets zou doen, zo heeft ze de kans om nóg meer geld te sparen.

Tweelingen

De Tweelingen houden van leuke dingen doen die je je hele leven blijft herinneren. Alle reden dus om daar ook (bijna al) haar geld aan uit te geven. Of het nu gaat om een middagje pretpark of leuke vakanties met haar vriendinnen - dit teken is, met haar geld, van de partij.

Kreeft

De Kreeft houdt van thuis zijn in haar knusse en gezellige nest. Maar om het gezellig te maken moet er natuurlijk wel geld uitgegeven worden. Een mooi kussen, leuke kaarsjes of toffe posters voor aan de muur: de Kreeft heeft het allemaal.

Leeuw

De Leeuw staat graag in het middelpunt van belangstelling en dat zie je snel terug in haar kledingstijl. Je zult dit teken nóóit zien in kleding "die iedereen al aanheeft", maar juist in wat alternatievere items. En die items zijn ook precies waar zij het meeste geld aan spendeert. Niets is te gek, want: it's fashion.

Maagd

Je zult het misschien niet geloven, maar de Maagd geeft bijna nóóit haar geld uit. Dit teken is perfectionistisch en georganiseerd ingesteld en daarbij hoort ook een 'volle' rekening. Dit teken heeft alle wat ze nodig kan hebben en geld uitgeven voor "leuke dingen" is voor dit teken echt onzinnig.

Weegschaal

Net als de Kreeft houdt ook de Weegschaal van het hebben van een mooi en gezellig huis. Dit is dan ook juist waar ze veel geld aan uitgeeft. Misschien iets te veel soms... Gelukkig zijn de dingen die dit teken koopt wel écht heel mooi, dus dat compenseert dan weer een beetje.

Schorpioen

Koopjes, koopjes, koopjes! De Schorpioen gaat daar hartstikke goed op. Check je de voorraadkast van dit teken, dan zie je waarschijnlijk 45 tubes tandpasta, honderd rollen wc-papier en zo'n zes of zeven flessen shampoo en conditioner. Misschien een beetje zonde, want met de houdbaarheidsdatum die sommige producten hebben moet ze al deze voorraden over een tijdje weer wegdoen - zóveel heb je binnen zes maanden natuurlijk nooit nodig.

Boogschutter

Boogschutters houden van geld spenderen aan luxe producten. Een mooie designertas of een prachtig (en duur) horloge, dit teken koopt het allemaal. Maar... niet alleen voor haarzelf. De Boogschutter gaat ook ontzettend goed op spullen kopen voor familie en vrienden. Haar love language is overduidelijk gift giving. 

Steenbok

Steenbokken komen graag goed voor de dag en geven dan ook het meeste geld uit aan zichzelf. Klinkt misschien een beetje selfish, maar je hoeft je in ieder geval niet druk te maken dat dit teken er niet verzorgd uitziet.

Waterman

Watermannen vinden geld eigenlijk helemaal niet belangrijk en, sociaal als ze zijn, geven ze hun geld dan ook het liefst uit aan goede doelen en anderen. Grote kans dat dit teken soms net "te veel" uitgeeft aan een charity. 

Vissen

De Vissen kopen dingen op gevoel en zijn daarom ook grote slachtoffers van impulsaankopen. Dit teken kan namelijk opeens super enthousiast worden van bijvoorbeeld een paar schoenen en reken maar dat ze die tien minuten later al afgerekend heeft. Eenmaal back to the real world, heeft ze vaak toch wel een beetje spijt...