Geen hot girl summer maar een rat girl summer: dit is hoe je het doet

Vrije tijd door Maya Luz

Hot girl summers zijn leuk, maar de voorbereiding ervan kost veel moeite. Je moet outfits plannen, je skincare goed bijhouden en constant leuke foto's maken. Een meer carefree alternatief dat populariteit wint op Tiktok is de Rat Girl Summer. Hierbij gaat het minder om de look en meer om de ervaring. Dit is hoe jij een rat girl summer kan hebben.

Lees ook: Vakanties zijn gemiddeld €300 duurder: zó bespaar jij op je vakantie

Wat is een rat girl summer?

Rat girl summer klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar dat is het zeker wel. Tiktok creator Lola Kolade startte de trend. Het gaat hierbij een stuk minder om hoe je eruit ziet en veel meer om gewoon lol maken. Het draait om speelsheid en spontaniteit. Je neemt de druk weg die vaak bij een hot girl summer komt kijken; namelijk de druk om een Instawaardige zomer te hebben. Het gaat juist om lekker doen wat je zelf wil, net als een rat. Je bent lekker zorgeloos en zelfverzekerd, maar met een sprankeltje wilde energie.

@lolaokola 🐀🧀 #ratgirlsummer #rodentenergy #summervibes #summer2023 #weoutside #selfcare ♬ RAT GIRL SUMMER - lola

De regels van een rat girl summer

Om een goede rat girl summer te hebben, zijn er een aantal regels om rekening mee te houden. Ten eerste is het de bedoeling dat je vaker ja zegt tegen spontane plannen en plannen vaker laat doorgaan. Een rat girl summer draait om een leuke tijd hebben. Laat je dus niet tegenhouden om leuke dingen te doen. Dat brengt ons bij de eerste echte regel: verlaat je huis! Je kan geen rat girl summer hebben als je de hele dag binnen zit. Er is eens in de zoveel tijd ruimte voor een dagje in bed, maar ratten zijn altijd buiten op straat te vinden. Rat girl summer meiden moeten dus lekker naar buiten gaan en genieten.

De deur uitgaan betekent niet per se dat het de bedoeling is dat je wild moet gaan feesten. Dit kun je natuurlijk wel doen als je dit wil. Rat girl summer activiteiten kunnen van alles zijn. Denk aan picknicks in het park, strandbezoekjes of zelfs een dagje doorbrengen in een museum. Dit is ook waarom rat girl summer erg geschikt is voor introverte mensen.

De laatste en misschien wel de meest belangrijke regel is dat je lekker onbeschaamd moet zijn. Vraag anderen niet om hulp bij het bepalen van je planning. Doe wat jij wil, hoe jij het wil. Rat girls luisteren naar hun onderbuikgevoel en doen wat ze zelf willen. Laat je niet beïnvloeden door sociale druk om cool te zijn. Als wat je doet cringey aanvoelt, dan ben je juist goed bezig!

Vergeet tenslotte ook niet om te genieten van lekkere zomerse hapjes. Rat girl summer draait niet om een zomerlichaam kweken. Je leeft in het moment!

@lolaokola Replying to @chaneltampons #greenscreen #ratgirlsummer #rodentenergy #summervibes #summer2023 #weoutside #selfcare #selflove #bodypositivity ♬ original sound - lola

Lees ook: Warme dagen op komst? Zo houd je je huisdieren koel