6x tips tegen verveling

Vrije tijd door Anjali

Soms zijn er van die dagen dat je even niet meer weet wat je moet doen. Vraag jij je af wat je kunt doen als je je verveelt? Dit zijn de beste tips tegen verveling.

Natuurlijk zijn er momenten wanneer je álles wat je wilde kijken op Netflix inmiddels hebt gezien, en wanneer je Instagram-tijdlijn ook al meerdere keren is ververst, is het moeilijk iets nieuws te verzinnen. Het geheim? Vraag jezelf af welke dingen je normaal gesproken zou willen doen, maar nooit de tijd voor hebt (of maakt). Kijk ter inspiratie eens naar het lijstje dat wij voor je gemaakt hebben. Met deze activiteiten hoef jij je nooit meer te vervelen!

1. Experimenteer met je kapsel

Wat te doen als je je verveelt met een vriend of vriendin? Dit is het perfecte moment om gekke kapsels uit te testen! Probeer eens een mooie krullenbos te maken, of gebruik semi-permanente haarverf om je coupe eens compleet te veranderen.

2. Hou een karaokeavond

Dit kan in je eentje, maar ook met meerdere personen. Zoek je favoriete liedjes op en ga helemaal los. Bedenk er ook leuke dansjes bij, of doe een blind-karaoke: waarbij je met je rug naar het scherm staat en je vrienden een liedje uitkiezen. Probeer de tekst zo ggoed mogelijk te zingen en lach vooral heel hard als het misgaat. Gegarandeerd leuk!

3. Doe een work-out 

Op YouTube kun je allerlei verschillende at-home work-outs vinden. Vaak heb je alleen een yogamatje of zachte ondergrond nodig, en je kunt zelf uitkiezen wat voor yoga je wilt doen. Ook zijn er genoeg opties voor beginners, dus een perfecte manier om even zen te worden.

4. Ga iets koken of bakken

Van eten word je gelukkig, en liefde gaat door de maag. Maak datgene waar je al wekenlang trek in hebt óf probeer eens een nieuw recept uit. Prima om alleen te doen, maar als je je samen met een vriend of vriendin verveelt kun je samen ook een heerlijk gerecht maken. Ook leuk: maar net iets te veel eten, zodat je het kunt uitdelen of langs kut brengen naar vrienden of familie.

5. Update je cv

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar voor velen wel heel belangrijk. Misschien ven je momenteel niet op zoek naar een nieuwe baan, maar het kan nooit kwaad je cv alvast te updaten zodat dat later niet meer hoeft. Denk aan het behalen van een diploma, cursus of het doen van vrijwilligerswerk. Maak het zo mooi als je wilt via Canva ofgebruik standaard templates via Microsoft Word. En als je toch bezig bent: je LinkedIn kan ook wel een beurtje gebruiken.

6. Orden je filmrol

Je telefoon opschonen werkt ook voor het stressvrij maken van je hersenen. Foto's en filmojes nemen veel ruimte in op je telefoon. Dit is geen probleem als het mooie herinneringen zijn, maar als je zes keer dezelfde foto hebt of onnodige screenshots waar je nooit meer naar kijkt, is het zonde voor je gallerij én je telefoongeheugen.