5x tips om van fruitvliegjes af te komen

Lifestyle door Anjali

Fruitvliegjes houd je natuurlijk het liefste zo ver mogelijk bij de keuken vandan. Ook al zijn ze erg klein, ze blijven vervelend en weten zich iedere keer weer in je eten en drinken te werken. Hoe krijg je fruitvliegjes zo snel mogelijk weg?

Met deze tips vang je in een handomdraai zoveel mogelijk fruitvliegjes.

1. Maak een val met papier

Schenk een kleinnlaagje siroop in een glas. Rol een velletjes papier tot een trechter en plaats deze in het glas. Maak vast met plakband, en aanschouw hoe snel je megaveel fruitvliegjes in je glas hebt zitten. Laat dit zo lang mogelijk staan, en gooi het mengsel nadat de beestjes allemaal dood zijn weg. Vergeet niet je glas goed om te spoelen!

2. Rode wijn

Net als velen van ons houden fruitvliegjes van de geur van rode wijn. Een fles met daarin een klein laagje rode wijn kan dan ook dé oplossing zijn om van ze af te komen. De vorm van een fles dient al een beetje als insectenval. In combinatie van de geur van de wijn en de vorm van de fles komen die vervelende fruitvliegjes de fles niet meer uit.

3. Melk, peper en suiker

Meng een halve liter melk, vierhonderd gram suiker en tweehonderd gram gemalen peper in een pan en laat dit ongeveer tien minuten sudderen. Schenk het mengsel in een schaaltje en je kunt vaarwel zeggen tegen de kleine beestjes.

4. Azijn en afwasmiddel

Misschien heb je hier al eens van gehoord, en het werkt echt! Iedereen heeft wel een beetje azijn en afwasmiddel in huis. Schenk wat azijn in een kommetje en voeg ongeveer drie druppels afwasmiddel toe. Fruitvliegjes vinden de geur van azijn lekker en zullen hieropaf gaan. Door het afwasmiddel zullen ze uiteindelijk verdrinken.

5. Appelciderazijn

Ook met een fles ongefilterde appelciderazijn maar je als het ware een val voor fruitvliegjes: haal de dop van de fles en gebruik wat plastic folie om de opening mee af te dekken. Maak dit vast met een elastiekje en prik wat gaatjes in de folie. Ook de geur van appelciderazijn vinden de vliegjes heerlijk en ook op deze methode kunnen ze na het binnendringen van de fles niet meer naar buiten.