Dit is de ‘thirsty girl mocktail’ van TikTok en zo maak je hem

Sport & gezondheid door Maya Luz

Om ons lichaam goed gehydrateerd te houden, moeten we natuurlijk water drinken. Maar om ons het gevoel te geven dat een drankje ons echt verfrist, hebben we meer nodig dan enkel water. TikTok heeft hier iets op verzonnen: de thirsty girl mocktail.

Lees ook: Zijn zure snoepjes de perfecte pre-workout snack?

Wat is de thirsty girl mocktail?

De thirsty girl mocktail is een drankje dat vol zit met mineralen. Denk aan magnesium en kalium. Hierdoor voelt je lichaam zich echt goed gehydrateerd. Als je iemand bent die veel water drinkt maar alsnog vaak dorst hebt, kan je zijn dat je te weinig van deze stoffen binnenkrijgt. Je zou dus op een slimmere manier je water moeten drinken, in plaats van meer drinken. Het idee voor de mocktail komt van TikTok creator @gracie_norton. Volgens haar is de mocktail het perfecte drankje om te drinken als je last hebt van een kater, een energieboost nodig hebt of je uitgedroogd voelt.

Zo maak je de thirsty girl mocktail

Voor de mocktail heb je een elektrolytenpoeder nodig. Voor het originele recept wordt gebruik gemaakt van de Moon Juice Mini Dew poeder. Dit poedertje smaakt naar verse watermeloen. Deze is niet erg makkelijk te verkrijgen in Nederland, dus je kan er ook voor kiezen om een ander product te gebruiken, zolang het maar dezelfde bestanddelen bevat. Je gebruikt voor één mocktail een theelepel elektrolytenpoeder. Vervolgens voeg je een schuitje ananassap toe, aloë vera sap en het sap van een limoen. Vervolgens kun je de rest van het glas opvullen met een pribiotisch drankje met koolzuur. Als je dit liever niet doet, kun je je drankje ook aanvullen met bruiswater.

@gracie_norton THIRSTY GIRL MOCKTAIL!! Giving away a 6th MONTH supply of moon juice mini dew & olipop lemon lime prebiotic soda. DEETS TO ENTER: tag a friend in the comment section + follow @Moon Juice & @OLIPOP here on TikTok! (giveaway ends on 9/25 + applys to US residents only) #mocktailrecipe #mocktails #drinktok #easyrecipe #hydration #morningroutine #routine ♬ Sweet Sunset - Tollan Kim & dulai

Is de thirsty girl mocktail goed voor je?

Bij alle vormen van gezondheidsadvies dat van TikTok komt, moeten we ons afvragen of het wel echt werkt. Gelukkig voor deze trend kunnen we concluderen dat het zeker goed werkt! Alle ingrediënten in de mocktail werken goed samen om jouw lichaam te hydrateren. Het drankje bevat vitamine C door de limoen, kalium en glucose door de ananas en de aloë vera werkt probiotisch. Dat allemaal in combinatie met elektrolyten is dus zeker geen slecht idee om eens te proberen!

Lees ook: Hoeveel uur zitten op een dag is te veel?