Virtueel én fysiek shoppen? Een blended winkelervaring in de Shared Shop

Vrije tijd door Zita

De feestdagen staan om de hoek en dat betekent dat we weer volop inkopen doen. Je kiest ervoor om dit online te doen of je bezoekt fysiek alle winkels. Maar wat als je deze twee combineert? Dan ontstaat er een blended winkelervaring: zowel virtueel als fysiek shoppen. Dit klinkt als best of both worlds! Van 29 november tot 3 december bezoek je de Shared Shop op de Utrechtsestraat 50 in Amsterdam. Nog niks te doen aankomende weekend? Breng hier dan zeker even een bezoekje!

Shared shop

Zowel virtueel als fysiek winkelen hebben beiden hun zo hun voordelen. Wanneer je fysiek winkelt, zie je meteen hoe het product eruitziet en of dat naar wens is. Maar als je virtueel winkelt, vind je vaak in een paar minuten extra informatie over het product of het merk. Dat tweede is voor veel consumenten dan ook een belangrijke reden om minder fysiek te shoppen. Gelukkig is hier dé oplossing voor: een Shared Shop die zorgt voor een blended  winkelervaring.

Alle online-informatie in een fysieke winkel

Door middel van AR-technologie ontdek je in deze winkel de wereld van de duurzame fashionproductie van Studio Subtl, de verantwoorde koffie van Moyee Coffee en de gezonde supplementen van Yummygums. Deze lifestyle webshopondernemers openen in samenwerking met Vodafone Business naast hun online winkel voor 5 dagen ook een fysieke winkel, waar je als klant virtueel aan de slag gaat. Het doel hierbij is dat jij als consument extra informatie krijgt bij de producten, zodat je een bewuste én geïnformeerde keuze maakt. Het is een leuke variatie op de klassieke winkels die we kennen. Het is een leuke experience waar ook gebruik wordt gemaakt van de nieuwste trends.

De mogelijkheden

In de Shared Shop vind je op de vloer verschillende stickers die je tijdens je bezoek scant. Hiermee krijg je toegang tot een virtuele wereld van de verschillende merken. Ook liggen er door de winkel heen iPads waar je het gehele assortiment bekijkt. Je vindt hier de verhalen achter de verschillende producten en merken én koop je uiteindelijk ook het product. Hoe leuk!

De verschillende merken

Wat koop je dan bij die verschillende merken in deze Shared Shop? Bij Studio Subtl koop je de mooiste menswear van duurzaam geproduceerde stoffen. Zij proberen namelijk hun impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Moyee Coffee biedt kwalitief goede en verantwoorde koffie en komt door middel van de AR-technologie in de winkel achter hun verhaal. Yummygums leert je in de Shared Shop hoe makkelijk het is om een gezonde routine te krijgen en wat de positieve effecten hiervan zijn. Het is het is zéker waard om een bezoekje te brengen aan de Shared Shop.