3x ideeën voor een zelfgemaakte surprise

Vrije tijd door Anjali

Het is weer surprise-seizoen! Als je lootjes hebt getrokken en een surprise moet maken, is het soms moeilijk om te bedenken wat je nu moet maken. Dat is soms ook lastig en verschilt natuurlijk enorm per persoon. Weet jij nu absoluut niet wat je moet maken voor dat ene familielid of die ene vriend(in)? We got you.

Surprise maken 

Als je een surprise maakt dit jaar voor een familielid of vriend(in), dan is het soms heel moeilijk om te bedenken wat je nu weer moet maken. Bedenk van tevoren even goed waar die persoon van houdt, wat de hobby's zijn van deze persoon of iets leuks wat diegene heeft meegemaakt dit jaar. Op die manier haak je goed aan met je surprise. Wil je een meer 'algemene' surprise voor die persoon, zonder te veel na te hoeven denken? Lees dan snel verder, want we laten je hieronder wat ideeën zien die jij als surprise kan geven.

1. Appeltaart

Hier heb je niet veel voor nodig, namelijk alleen een ronde doos, hobbykarton, lijm, een mesje en een schaar. Snijd de ronde doos op taarthoogte en wikkel het hobbykatron eromheen. Knip ook dunne stroken uit het karton en pak deze diagonaal op de bovenkant van de cirkel. Klaar! Je kunt 'm eventueel nog bruin verven, voor een realistische look.

2. Gepersonaliseerd

Ben je nou niet zo'n knutselaar, maar wil je wel iets speciaal doen? Het enige dat je nodig hebt is hobbykarton, een stanleymes en een potlood. Wikkel je cadeau in het hobbykarton, maar plak het nog niet dicht. Zorg dat de vouwlijnen goed zichtbaar zijn. Haal het karton er weer af, en ga aan de slag met eat de bovenkant wordt. Maak met het potlood de omtrek van de letters van de naam aan wie je het cadeau geeft en snijd ze uit, zodat er een extra randje onder blijft zitten. Pak het cadeau opnieuw in en vouw de uitsnede omhoog.

3. Doosje met geluk

Hier heb je een leeg doosje voor nodig, een stuk piepschum, verf en kleine nepbloemetjes. Schilder de doos eerst, en zorg dat het piepschum in de doos past. Schilder deze ook mee. Prik de nepbloemen voorzichtig in de bodem, schilder deze ook als je een andere kleur aan de bloemen wilt geven. Voeg eventueel een brief of gedicht toe, en verwerk een aantal kleine cadeautjes tussen de bloemen.

Lees ook:

10x surprise inspiratie voor 5 december