Dit zijn de beste romcoms voor een avondje thuis

Vrije tijd door Linde

Een lekker avondje thuis en niet weten wat je wil kijken, is erg frustrerend. Je wil lekker relaxen na een lange dag, maar bent vervolgens een uur bezig met het uitzoeken van een film. Pak de popcorn er maar vast bij, want na het lezen van dit artikel heb je zeker een romcom gevonden om thuis te kijken!

Lees ook: 5X redenen waarom bankhangen beter is dan een avond uit

Klassieke 2000s romcoms:

Als je zoekt naar iconische feelgood romcoms dan zijn deze twee uit de 2000s romcoms dé keuze voor jou.

1. How To Lose a Guy In 10 Days

How To Lose a Guy In 10 Days is een grappige film die een onverwachts liefdes-verhaal volgt. Deze klassieke romcom gaat over Andie een columniste die een “How to ...” column heeft in een tijdschrift. Zij krijgt de opdracht een column te schrijven over hoe je binnen 10 dagen je vriendje kan verliezen door je gedrag. De man die ze hiervoor kiest, Ben, heeft toevallig net ook een weddenschap met zijn collega’s afgesloten. Namelijk dat hij een vrouw binnen 10 dagen verliefd op hem kan laten worden en kiest hier Andie voor uit. Beide zijn vastberaden om de weddenschap te winnen en dit leidt tot hilarische momenten. Je kan deze film streamen op Pathé Thuis, Apple TV en Google Play.

2. She’s The Man

Als je meer de komedie kant van romcoms opzoekt, is She’s The Man de perfecte film. Een meisje dat van voetbal houdt doet zich voor als haar broer om te bewijzen dat ze even goed kan voetballen als de jongens. Omkleden, douche en praten met de jongens zijn dingen waar ze niet helemaal rekening mee had gehouden. Haar grappige karakter maakt deze film vermakelijk en grappig om te kijken. Niet onbelangrijk; Chaning Tatum speelt haar crush. Je kan She’s The Man kijken op Prime Video.

Moderne romcoms

Misschien heb je de oudere romcoms in deze lijst al gezien dus hier een aantal nieuwere romcoms:

1. Set It Up

Op Netflix kijk je naar Set It Up. Twee assistenten in New York realiseren zich dat hun werkleven een stuk makkelijker kan zijn. Het enige wat ze hoeven te doen is hun workaholic- bazen aan elkaar koppelen. Terwijl ze hun bazen proberen te koppelen leren ze elkaar steeds beter kennen..

2. Red, White & Royal Blue

Deze film is gebaseerd op het succesvolle boek van Casey McQuiston. Hij staat op Prime Video om streamen. Alex, de zoon van de president van de VS en Henry de prins van Engeland zijn rivalen. Door omstandigheden worden ze gedwongen een vriendschap te sluiten, of tenminste te doen alsof ze vrienden zijn. Dit bloeit tot iets meer dan dat en de twee proberen dit geheim te houden en leidt tot grappige situaties.

3. Plus One

Ben en Alice waren goede vrienden op de universiteit. Op een bruiloft komen de twee elkaar weer tegen. Ze zijn in de 20 en beide single. Hun vrienden trouwen er op los. Ze besluiten daarom elkaars Plus One te zijn bij elke bruiloft waar ze naartoe gaan. Je kan Plus One streamen op Pathé Thuis, Apple TV, Google Play en Prime Video.

Enemies to lovers

Hou jij van een enemies to lovers liefdesverhaal? Deze drie films bevallen jou dan zeker:

1.     The Hating Game

The Hating Game is gebaseerd op het bestverkochte boek van Sally Thorne.  Het boek volgt Lucy Hutton. Ze neemt het op tegen haar werkvijand Joshua Templeton, voor een promotie bij de uitgeverij waar ze werken. Deze film is een echte enemies to lovers romcom en zal je zeker niet vervelen! Je kan The Hating Game streamen op Pathé Thuis, Apple TV, Google Play en Prime Video.

2.     Anyone but You

Door een misverstand groeien Ben en Bea uit elkaar als koppel. Ze krijgen hierdoor zelfs een hekel aan elkaar. Echter, als ze elkaar op een bruiloft tegen komen, waar hun exen ook zijn, besluiten ze te doen alsof ze een koppel zijn. Dit is echt een feelgood film met de meest lachwekkende momenten. Ook Anyone but You is te zien op Pathé Thuis, Apple TV, Google Play en Prime Video.

Nederlandse romcoms

1. De Belofte van Pisa

De Belofte van Pisa is gebaseerd op het boek van Mano Bouzamour de film staat op Netflix en Videoland. De film volgt Samir, hij wil muzikant worden en probeert op een muziekschool te komen. Hij haalt zijn vwo-diploma en krijgt een relatie met klasgenoot Eveline. De film vertelt het liefdesverhaal van Samir en Eveline. Ondertussen krijg je ook mee dat Samir worstelt met het milieu waarin hij is opgegroeid. Klinkt serieus maar is echt grappig.

2. Hartenstraat

In de Hartenstraat hebben zowel Daan als Katje een winkel. Verder hebben ze niet veel gemeen met elkaar. Katje (what’s in a name) komt kattig en bot over.  Daan is juist erg warmhartig. De twee matchen niet en hebben een hekel aan elkaar. Ze zijn echter beide op zoek naar de liefde. De film volgt ondertussen ook andere grappige liefdesverhalen. Je kijkt Hartenstraat op Netflix.

3. Meskina

De film Meskina is te zien op Netflix. Meskina gaat over dertiger Leyla die haar weg probeert te vinden in de liefde. Ondanks alle verwachtingen van haar familie om snel te trouwen, haast ze dit niet. Tijdens haar zoektocht gaan er veel dingen mis die haar in lastige maar hilarische situaties brengen.

Bron: romcomfest.com collider.com veronicasuperguide.nl moviemeter.nl vprogids.nl imdb.com Beeld: istockphoto.com