Beginnen met analoge fotografie? Dit zijn de beste point-and-shoot camera’s

Vrije tijd door Claire

Je ziet de fotorolletjes, foto’s en camera’s weer steeds vaker voorbijkomen: analoge fotografie is terug. Het beperkte aantal foto’s die je ermee maakt, de risico’s die het met zich meebrengt en het bij het openmaken soms vergeten dat er nog een rolletje in zit. Al deze dingen maakt het fotografen met analoge fotografie zo ontzettend leuk, met vaak een mooi resultaat. Zie jij mooie kiekjes voorbijkomen en wil jij ook beginnen met analoge fotografie? Dan zijn dit de beste point-and-shoot camera’s om mee te beginnen.

Lees ook: Dit is waarom het zo goed is om een hobby te hebben

4 analoge point and shoot camera's voor beginners

Point-and-shoot en SLR camera

Bij het zoeken van analoge camera’s zie je waarschijnlijk de woorden point-and-shoot en SLR camera’s voorbijkomen. Een point-and-shoot camera is gemakkelijk mee te nemen, compact en de meeste zijn automatisch, wat fotograferen eenvoudiger maakt. Een SLR camera, afkorting van de spiegelreflexcamera, is een fotocamera met verwisselbare lenzen en een spiegel waardoor je via de zoeker direct door de lens kijkt. Het heeft meerdere functies, zoals het verwisselen van lenzen, meer opties om te spelen met sluitertijden, diafragma en andere foto-instellingen. Dingen die point-and-shoot camera's niet kunnen. In deze lijst worden enkel point-and-shoot camera’s gegeven.

Wie, wat en waar? 

Analoge fotografie bestaat al heel lang en er zijn heel veel verschillende camera’s te vinden. Het is dus eerst belangrijk jezelf af te vragen wat je wil fotograferen, wat je budget is en hoe ervaren je bent in fotografie. Het is namelijk duur en zonde om veel uit te geven aan iets wat je uiteindelijk toch niet veel gebruikt. Wil je graag mensen fotograferen of juist landschappen en natuur? Denk daar eerst eens over na.

Wegwerpcamera’s

De beste manier om eerst te kijken of analoge fotografie iets voor je is, is het kopen van een wegwerpcamera. Met deze camera maak je 39 foto’s die je vervolgens laat ontwikkelen. Het is helaas niet mogelijk om de camera nog een keer te gebruiken, wat het wel slecht maakt voor het milieu. Enthousiast geworden van de resultaten en het fotograferen zelf? Kies dan voor de volgende camera’s.

Kodak Fun Saver - Wegwerpcamera met flitser

Kodak Wegwerpcamera met flitser

Kodak wegwerpcamera

Olympus Mju II

De Olympus Mju II is een hele fijne en simpele camera voor zowel beginners als ervaren fotografen. Hij is weerbestendig en wordt door het gebruiksgemak gezien als een van de beste filmcamera's voor beginners die er zijn.

Meer op Instagram

Pentax Espio 105 Mi

Als je zoekt naar een leuke, betaalbare en compacte Pentax 35 mm filmcamera, is een van de beste modellen de Pentax Espio 105 mi. Hij is 105 mm breed, heeft goede bediening en alle functies die je echt nodig hebt zoals focusvergrendeling, oneindige focus en flitsuitschakeling. 

Meer op Instagram

Yashica T4

Deze point-and-shoot camera is opvallend door de lens. De lens staat bekend om zijn scherpte, contrast en algehele optische prestaties. Het draagt bij aan de reputatie van de camera voor het produceren van uitstekende beeldkwaliteit. Het is de perfecte camera om spontane momenten gemakkelijk vast te leggen.

Meer op Instagram

 

Met deze analoge camera’s leg jij straks mooie momenten vast en krijg je er prachtige plaatjes voor terug. Experimenteer en onthoud: van fouten leer je alleen maar.

Bron: cameranu.nl | photographers-diary.com | analogue-amsterdam.com Beeld: istockphoto