Huis-Tuin-en-Keuken Remedieën

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Geloof het of niet, deze huisgemaakte remedieën helpen bij diverse kwaaltjes. We zijn uiteraard niet aansprakelijk voor onverwachte gevolgen of verantwoordelijk voor tegenvallende resultaten.

Yoghurt - Slechte adem
De bacterien in (suikervrije) yoghurt vallen de bacterien aan die een slechte adem veroorzaken. Het resultaat: beter ruikende adem.



Olijfolie - Eczeem
Olijfolie is een verzachtende moisturizer die kan helpen bij een pijnlijk droge huid, veroorzaakt door eczeem. Breng de olie bij voorkeur aan op je huid als je net uit de douche stapt, wanneer je huid nog vochtig is.



Suiker - Hik
Slik een theelepel suiker door als je de hik hebt. De plotselinge overdosis aan zoetigheid zorgt ervoor dat de zenuwen in je tong even overbelast raken, waardoor de spasme die het hikken veroorzaken stopt.



Wodka - Stinkende voeten
Dankzij het hoge alcoholpercentage heeft wodka een hoge ontsmettende waarde, die onder andere afrekent met stank veroorzakende bacteriën. Dompel je voeten gewoon even onder in (goedkope) wodka.



Tomaten - Acne
Tomaten bevatten vitaminen (C en A), antioxidanten en hebben een hoge zuurgraad, wat ze zeer bruikbaar maakt voor mensen met een vettige huid. Smeer tomatenpulp op je gezicht en laat een uur zitten. Verwijder met lauwwarm water en herhaal een keer per week.



Bekijk Oddee voor meer onverwachte remedieën.