Enge feitjes over vliegtuigmaatschappijen

Reizen door Vrouwen redactie

Het is bijna zomervakantie, dat betekent vakanties naar tropische (of iets minder tropische) bestemmingen, genieten van het heerlijke weer, ijsjes en mooie mannen op het strand. Ook wordt er heel wat afgereisd, met de auto, de trein, de boot of het vliegtuig. Je vakantie doorbrengen op een prachtige bestemming, daar moet je immers wat voor over hebben. Heb jij die geweldige reis naar die ene tropische bestemming waar je toch echt alleen maar met het vliegtuig kunt komen al geboekt? Dan moet je hier misschien maar even ophouden met lezen…

Deze geheimpjes over luchtvaartmaatschappijen komen rechtstreeks van de stewardessen en piloten zelf en zorgen ervoor dat jij dat vliegtuig misschien wel niet meer in durft te stappen… Lees en huiver.

De koptelefoontjes die ‘nog’ in de verpakking zitten zijn niet nieuw. Ze worden van boord gehaald, ‘schoongemaakt’ en opnieuw verpakt.

Het grootste gedeelte van de tijd dat je aan het vliegen bent, slapen de piloten. De helft van de piloten slaapt tijdens de vlucht en 1/3e van de piloten is weleens wakker geworden en zag dat de andere piloot ook sliep.

Als het zuurstofmasker valt, heb je maar voor 15 minuten zuurstof. Gelukkig is 15 minuten meer dan genoeg tijd voor een piloot om lager te gaan vliegen, waardoor de reguliere zuurstofvoorziening weer werkt.

Waarom de lampen altijd gedimd worden bij de landing? Enkel en alleen voor het moment waarop er een noodevacuatie plaats zou moeten vinden. De gedimde lichten laten je ogen vast wennen aan het donker, zodat je in geval van nood beter de weg naar buiten kunt vinden.

Beide piloten krijgen ander eten dan jij als passagier. Ze mogen het eten dat jij als passagier krijgt niet eten en hun eigen eten ook niet delen, om gevallen van voedselvergiftiging te voorkomen.

Zodra de stewardess je verteld heeft dat je je elektronische apparaten uit moet schakelen, gaat zij achter weer verder met sms'en.

Je elektronische apparaten uitzetten heeft helemaal geen nut, ze zullen echt geen vliegtuig neer laten storten. Wel zijn ze irritant voor de piloten, omdat ze allerlei signalen oppikken waardoor de piloten belangrijke dingen missen.

Drink nooit water in het vliegtuig als het niet uit een flesje komt. Het toilet en het drinkwater zitten akelig dicht bij elkaar in de buurt en worden vaak ook nog eens door dezelfde persoon geregeld… De tanks waar het water in wordt gehouden worden bovendien nooit schoongemaakt, terwijl sommige vliegtuigen al meer dan 60 jaar oud zijn…

De wc’s kunnen van de buitenkant geopend worden, kijk maar eens achter het ‘niet roken’-bordje.

Die superfijne dekentjes en kussentjes die je krijgt voor tijdens de vlucht? Die worden na de vlucht gewoon weer opgevouwen en teruggestopt waar jij ze hebt gepakt, klaar voor de volgende vlucht…

En nog een leuke uitsmijter: De meeste vluchten vervoeren ook menselijke resten of organen.


Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron en bron