15 redenen waarom geen alcohol drinken THE BOMB is

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Daar sta je dan, in de kroeg, met je Spa blauw. Komt er weer een idioot op je af die je vraagt waarom je in hemelsnaam niet drinkt. Nou, meneer de idioot, daar zijn een heleboel redenen voor! 15 om precies te zijn. Dan mag jij mij hierna uitleggen waarom jij in hemelsnaam nog WEL drinkt.

Ben jij een van die mensen die het drinken van alcohol eigenlijk maar een beetje nutteloos vindt? Ben je ook helemaal klaar met mensen die je vragen waarom je dan eigenlijk niet drinkt, omdat die gesprekken eigenlijk altijd precies hetzelfde zijn? Vanaf nu negeer je die mensen gewoon, want ze zijn het antwoorden niet waard. Maar toch, voor jezelf, de 15 redenen waarom het niet drinken van alcohol eigenlijk best wel geweldig is.

1. Geen katers. Nooit. Nooit meer brak in bed liggen met je ogen dicht omdat dat ene straaltje zonlicht dat door de gordijnen komt je ogen in brand laat staan.

2. Je huid blijft mooi. Jij maakt de ochtend (of middag…) na die geweldige avond/nacht niemand bang met je zombiehoofd.

3. Maaltijden zijn altijd goedkoper. Voor jou geen dure wijntjes, cocktails of champagne tijdens het eten, jij bent al blij met een colaatje.

4. Je bent een goedkope date. Sowieso een instant +5 wanneer je de rekening niet tot het uiterste op laat lopen met je dure alcoholische drankjes. Mocht je de kerel nou niet leuk vinden, dan kun je de rekening altijd nog wat laten oplopen door meer eten te bestellen, want eten is fijn.

5. Je hebt meer energie. Van alcohol wordt je slaperig en daar doen wij niet aan. Als je geen alcohol drinkt kun je lekker de hele avond doorgaan en alles, maar dan ook ALLES wat er gebeurt meemaken (en het nog onthouden ook!).

6. Je komt altijd veilig thuis. Daarnaast vinden je vrienden het ook heeel fijn als jij de BOB wilt zijn!

7. De heldhaftige dingen die jij tijdens een avondje uit onderneemt, lijken wel 10 keer zo heldhaftig. Met die ene lekkere jongen praten? Karaoke zingen? Jij doet het allemaal nuchter!

8. Jij vraagt je nooit af wat je ook alweer op dat moment aan het doen was of zelfs hoe je ook alweer thuis bent gekomen.

9. Minder calorieën. Minder drank, betekent minder calorieën, dat betekent toch weer een reep chocolade meer.

10. Geen leverbeschadigingen. Heel belangrijk.

11. Geen dronken smsjes of genante voicemails, jouw exen blijven gewoon in het verleden.

12. Niemand die jij ’s nachts ontmoet lijkt knapper dan hij in werkelijkheid is. Je schrikt je ’s ochtends dus ook nooit dood van die kerel die gisteravond nog heel knap leek. Dat was hij namelijk ook!

13. Je weet alles nog. ALLES. Genante verhalen, BRING IT ON.

14. Je hoeft jezelf nooit bang af te vragen of je wel een condoom hebt gebruikt. Dat scheelt toch weer een SOA-test en een zwangerschapstest.

15. Je leven is veel minder dramatisch. Alcohol veroorzaakt heeel veel drama. Teveel drama.


Bron, bron, bron, bron, bron and bron