Verpleegster erft 30 miljoen, of toch niet?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wie had dat gedacht: een verpleegster die 30 miljoen dollar krijgt voor goede zorg en vriendschap. Het lijkt een sprookje, maar gebeurde echt. Een steenrijke vrouw, Huguette Clark, lag jaren in het ziekenhuis. Ze had gezichtskanker, waardoor ze liever niet naar buiten ging. Ze woonde maar liefst 20 jaar lang in het ziekenhuis. Verpleegster Hadassah Peri zorgde goed voor Huguette, waardoor de band tussen de twee steeds beter werd. Hadassah heeft in al die jaren miljoenen aan cadeau's en checks ontvangen van haar rijke patiënt. De dames konden goed overweg en dat blijkt ook uit de beloning die Hadassah ontving. Vlak voordat Huguette overleed gaf ze de verpleegster 30 miljoen. Na haar overlijden liet ze nog eens 11 miljoen na aan Hadassah als erfenis. De rest van het geld, inclusief haar landhuizen, en verschillende dure appartementen in New York, was voor de familie, hoewel ze nooit (goed) heeft gekend. Maarrr... toen gooide de familie roet in het eten.

De familie van Huguette begon een rechtszaak over de afwikkeling van het testament. Zij vonden dat de verpleegster het geld niet mocht accepteren, het behoorde de familie toe. Verschillende media berichtten vandaag dat verpleegster Peri haar miljoenen mocht houden, maar volgens de officiële gerechtelijke uitspraak mag ze niks van de 30 miljoen en 11 miljoen erfenis houden. De cadeaus en cheques die ze tijdens de 20 jaar vriendschap had gekregen van haar patiënt mocht ze wel houden. Peri stemde in met de uitspraak. De advocaat van de overleden Huguette vertelt dat de familie na haar dood pas contact zocht met de verpleegster, terwijl ze dat al die jaren al kunnen doen. Ze waren volgens hem al die tijd op het geld uit. Huguette zelf had haar fortuin in 1925 geërfd van haar vader. Ze overleed zelf in 2011 op 105-jarige leeftijd. Hoe onrechtvaardig de uiteindelijke uitspraak ook mag klinken voor verpleegster Peri, alle giften en cadeau's die ze in die 20 jaar heeft gehad zouden ook al zo’n 15 miljoen waard zijn. Zo ontzettend erg is het dus ook niet voor Peri. De totale waarde van de eigendommen en het geld van Huguette wordt geraamd op zo’n 300 miljoen dollar. Al het geld en huizen worden nu verdeeld onder de 19 familieleden en een deel gaat naar goede doelen.

Huguette heeft sinds de Tweede Wereldoorlog geen foto's van zichzelf laten maken. Tot de dag dat ze overleed zijn er geen nieuwe foto's, alleen van vroeger.

Huguette Clark

Haar zus, vader en Huguette

Hadassah Peri, haar verpleegster

Foto's via: Emptymansionsbook.com. Bron, Bron