Word een surfchick: Surfen voor dummies #2

Lichaam door Vrouwen redactie

Berber geeft een cursus die van jou een echte surfchick gaat maken. Dit is het tweede artikel! Deze keer zal ze je alles vertellen over de perfecte surfchick look en hoe je je board kiest. In het vorige artikel kwam je alles te weten over golven, nog niet gelezen? Kijk dan eerst hier.

Of je nu een beginnende surfer bent of je al eens op een board hebt gestaan, met deze cursus geeft ze jou de gereedschappen en de kennis om die eerste golf te rocken! En zeg nou zelf: van wie kun je de klappen van de zweep beter leren dan van iemand die zelf al jarenlang surft vanuit haar thuisbasis op Gran Canaria?

Kies je surfboard
Toen ik net begon met surfen, huurde ik altijd een surfboard. Na een paar keer proberen vond ik het tijd voor mijn eerste eigen plank, in mijn stijl en kleur. Bij de zoektocht naar de ideale plank, zijn er 3 zaken waar je zeker mee rekening moet houden: de afmeting, de vorm en het gebruikte materiaal. Deze 3 elementen bepalen namelijk de stabiliteit, wendbaarheid en stevigheid van je surfboard. Zeker de moeite hier even bij stil te staan dus. Ik zet ze even voor je op een rijtje.

3 types

Er bestaan 3 soorten surfplanken of surfplanktypes. Het grootste verschil zit hem in de vorm en afmeting. Voor het oog althans.
• Het longboard: De typische jaren ‘60 vorm maakt deze surfplank een brede en stabiele plank. Ideaal voor kleine golven.
• Het shortboard: Met eigenschappen als vinnigheid, wendbaarheid en prestatiegerichtheid is deze plank een plezier voor ervaren surfers.
• De evolutive: De ideale surfplank voor surfers die hun ervaring willen bijschaven, maar ook een plezier voor de meer ervaren surfer. Want deze plank kan elk type golf de baas.

Als beginner kun je dus het beste beginnen met het longboard. Ik heb momenteel twee boards, eentje roze/wit met bloemen (shortboard) en een oranje/hout kleurige (SUP board). SUP is een andere vorm van surfen, hier zal ik je verderop in de cursus nog meer over vertellen.

De surfchick look

Goed, je weet meer over surfboards en welke je kiest. Dan is het nu tijd om de surfchick look eens onder de loep te nemen. Surfchicks hebben iets. Misschien is het de sun-kissed glow, of gewoon hun ongedwongen en nonchalante stijl. Ik ben er in ieder geval al jarenlang fan van! Een surf look creëer je makkelijk en snel, met warrig haar, zo min mogelijk make-up en een stralende huid. Hier op Gran Canaria hebben de dames een typisch surfstijltje. Ik heb de professionele surfchicks en mijzelf (hihi) eens goed voor je bestudeerd, en ik kwam tot de volgende conclusies:

• Surfchicks hebben de hipste nagels, ga voor knalkleuren.
• Kleurrijke en gevlochten armbandjes. Deze staan heel mooi bij de zongebruinde huid!
• Zonnebrillen met gekleurde spiegelglazen zijn bij surfers helemaal de trend, ga voor een sportief model.
• Een zongebruinde huid is mooi, maar de "kreeftenlook" is een no go! Surfers smeren zich altijd goed in.
• Surfchicks hebben wild, pluizig en wavy haar. De kam is overbodig, laat je lokken hun gang gaan.
• Een waterproof horloge is een absolute musthave. Ga voor een opvallende kleur.
• Ga voor de bohemian en boho-chic look.
• Voor de surf look heb je geen make-up nodig. De meeste dames zijn all natural, hooguit wat mascara. Ga dan ook voor waterproof, je wilt natuurlijk niet als een panda uit het water komen!

Kijk eens op TheBerbs voor meer surfchick inspiratie.

Hasta la proxima! Tot de volgende keer!