Whitney en haar knot

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is weer tijd voor Whitney, vorige keer vertelde ze over verschillende haartypes en wat te doen met je haartype. Dit maal zal Whitney voor Vrouwen.nl een stappenplan maken voor een grote knot. Een grote mooie knot zonder gebruik te maken van een hairdonut. Do it at home, want je kunt het! Iedereen met een beetje lengte in het haar kan het. Lees snel wat deze beautyfreak deze keer vertelt.

"Toen ik mijn haren vorig jaar knipte, besefte ik dat mijn krullen wel erg kort waren. Het was moeilijk om een knot te maken en als gevolg daarvan had ik geen andere keus dan mijn krullen los te laten wanneer ik bad hair days had. Maar wanneer wij vrouwen verandering willen zien, worden we extra creatief! Heb jij korte krullen? En zou je wel eens een grote knot willen creëren, zonder een hairdonut? Nou, scroll gauw verder zou ik zeggen.

Benodigdheden:
- Brede haarelastiek zonder metaal (Voorbeeld)
- Haargel
- Haarborstel

Stap 1: steek je haar losjes in een staart.

Steek je haar in een hoge, losse staart, zodat je de gel straks makkelijker kunt uitsmeren. Ik houd ervan om een strakke knot te hebben en daarom kam ik alles rondom de staart glad. Ik gebruik haargel met arganolie. Mijn vriendinnen gebruiken liever haarvet, maar ik vind het zelf niet fijn om het te gebruiken. Ik vind zelf dat ECO styler een goed assortiment haargel bevat. Nadat ik gel heb gesmeerd, borstel ik mijn haar glad.

Stap 2: haal de elastiek uit je haar en steek je haar in een strakkere staart.

Haal het haarelastiek uit je haar en borstel het haar weer helemaal glad. Wanneer het allemaal heel glad/strak is, steek dan je haar in een hoge, strakke staart. De afbeelding hierboven laat het resultaat zien. Veel meisjes steken mooie, opvallende oorbellen in hun oren en gaan na deze stap gewoon op stap. Het staat ze heel leuk!

Stap drie: naar binnen rollen en vast zetten.

Dit is de laatste stap en je hebt nu je bobby pins nodig. Je moet je haar als het ware naar de binnenkant van je elastiek vouwen (net zoals in de foto hierboven is uitgebeeld). Zet het vast met de bobby pins en klaar ben je. Kies bobby pins uit die bij je haarkleur passen, als je blond hebt moet je geen zwarte kiezen!