Moedige soldaat

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Brian Meyer is een Amerikaanse soldaat die in Afghanistan actief was. Toen de jonge Brian in 2011 in opdracht explosieven onschadelijk maakte, wist hij niet wat hem zou overkomen. Tijdens het onschadelijk maken ontplofte het explosief en werden zijn ledematen van zijn lichaam gerukt. Hij verloor hierbij een deel van zijn rechterbeen, zijn rechterhand en de vingers van zijn linkerhand. Hij had een immense pijn, maar wilde nog één ding: een foto van de tragedie. Hij vroeg aan zijn collega Eric Lunson om een foto van hem te maken, terwijl de eerste hulp al was gegeven.

Brian had een bewuste gedachte achter de foto: hij wilde andere gewonde soldaten en militairen, die een lange weg tot herstel te gaan hebben, motiveren. Op de foto lacht Brian en probeert hij zijn duim op te steken. Met de duim omhoog en een positieve houding komt het goed.

Brian heeft het overleefd, maar moest daarvoor wel een maand lang in het ziekenhuis liggen, meerdere operaties ondergaan en jarenlang revalideren om te leren lopen met een prothese. Hij werkt nu in een revalidatie kliniek. Daar helpt hij andere Amerikaanse gewonden met hun revalidatiestrijd. Dit kan bijna niet anders dan een grote inspiratiebron zijn.

Brian(links) met andere gewonden uit de revalidatie kliniek

Bron , Bron , Bron , Bron