Swimming beauty: zwembad-proof beauty essentials

Gezicht door Vrouwen redactie

Sophie noemt zichzelf ook wel Mademoiselle Sophistiqué. Ze is een 20-something beauty addict met een passie voor schrijven. Als gewezen student Taal- en Letterkunde heeft ze sinds de zomer van 2012 haar uitlaatklep gevonden in het online gooien van al haar avonturen in make-upland. Elke maand schrijft ze een blog voor Vrouwen.nl.

Het leven van een beauty lover is lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Integendeel, het kan soms zelfs ronduit hard zijn. Zo verwacht je naaste omgeving dat jij er zowat iedere dag picture perfect uitziet, en dat vergt best wat werk. Werk waartoe we natuurlijk maar al te graag bereid zijn. Maar er zijn zo van die plaatsen die ons meteen angstzweet en rillingen bezorgen. Het zwembad bijvoorbeeld: één frisse duik en zeg maar dag aan die mascara en foundation. Gelukkig zijn er een aantal producten die helemaal zwembad-proof zijn.

Ik beperk mij meestal tot twee zaken: concealer en highlighter. Deze Double Wear concealer gaat helemaal nergens heen, en overleeft zelfs een kleine plons. Zo zal niemand van de andere zwembadgangers ooit weten dat jij die dag een puistje op je kin had. Highlighter is voor mij nog zo’n onmisbaar product, het frist je gezicht meteen op en doet je stralen zonder dat je eruit ziet alsof je moeite gedaan hebt.

Zonnecrème is altijd een must, dat bruine kleurtje is meer dan welkom, maar verbranden is zowat het ergste dat je je huid kan aandoen. Smeren maar, dus! Een goede huidolie zoals deze van Roger&Gallet geeft je benen meteen wat diva-allure: instant prachtige glow én hydrateert je huid ook meteen na al dat schadelijke chloorwater.

Uiteraard kan nagellak niet ontbreken, het is zowat het meest waterproof product ooit. Wat dacht je van een mooi zwembadblauw kleurtje? Zijn we meteen in thema. Happy swimming!