Tips voor mooie en verzorgde nagels

Gezicht door Vrouwen redactie

Lavinia is 19 jaar, studeert voeding en gezondheid, en is beautyblogger voor Vrouwen.nl! Lavinia: "Ik ben helemaal gek op make-up, beautyproducten en het uitproberen van beautytrucjes. Het allerleukste vind ik om al mijn tips en tricks met jullie te delen. Geniet van mijn beautyblogs!"

Scheurtjes in je nagels, gele kleur op je nagels, afbladderende nagellak, enz. Allemaal super vervelend! Het liefst wil je perfect gemanicuurde nagels die er verzorgd uitzien. Daarom heb ik voor jullie tips waardoor je nagels er op hun mooist uitzien!

Nagellak
Vaak wil je niet te lang bezig zijn met je nagels en lak je het even snel in een kleurtje. Maar het is heel belangrijk om een basecoat te gebruiken. Dat is een doorzichtig laagje nagellak dat je op je nagels aanbrengt voordat je de kleur nagellak op doet die je wilt. Dit doe je om te zorgen dat je nagels niet verkleuren en je nagels dus geen gelige kleur hebben wanneer je je nagellak eraf haalt. Als je wilt dat je nagellak er niet zo snel afbladdert en dus langer blijft zitten, kun je als laatste een topcoat aanbrengen. Dit is ook een doorzichtige nagellak. Zorg dat je wel met dunne lagen werkt en elke laag goed laat opdrogen voordat je een andere laag aanbrengt!

Nagellak drogen
Als je wilt dat je nagellak snel droogt kun je een schaal vullen met koud water met ijsklontjes. Dan hou je je net gelakte nagels een paar minuten in dat koude water. Daarna is je nagellak helemaal droog. Als je weinig tijd hebt kun je ook je handen een minuutje in de vriezer houden. Daardoor drogen ze ook sneller.

Citroen
Heb je uiteindelijk toch wat gelige nagels gekregen van je nagellak, dan kun je citroensap gebruiken. Doe wat citroensap op een watje of direct op je nagels en wrijf je nagels schoon. Het citroensap zorgt er ook voor dat alle restjes nagellak weggaan.

Lange nagels
Je kunt de illusie van langere en smallere nagels wekken door je nagels niet aan de randen te lakken, dus aan de weerszijden van je nagels een streepje vrij te laten.

Vijlen
Veel mensen vijlen hun nagels verkeerd. Ze doen het zagend, dus de hele tijd heen en weer van links naar rechts, maar dit is niet goed! Je nagels bestaan uit meerdere samengeperste lagen. Door je nagels zagend te vijlen, komen deze lagen een beetje los van elkaar en komen er sneller scheurtjes in de nagel. Dus je kunt het beter één kant op vijlen. Hou ook altijd een nagelvijl bij de hand in bijvoorbeeld je tas. Het is namelijk echt een vreselijk gevoel als een stukje van je nagel is afgebroken. Je bent dan echt een wandelend wapen. Als je een vijltje bij je hebt, kun je je nagel gelijk glad vijlen in dit soort situaties.

Teennagels
Aan teennagels besteden we vaak minder aandacht en ze zitten een groot deel van het jaar verstopt in je schoenen. Nu het zomer is, wil je natuurlijk je voeten vaker laten zien in bijvoorbeeld mooie sandaaltjes of op het strand. Qua nagellak kun je precies hetzelfde doen als bij de nagels van je hand. Het is leuk als je in de zomer je teennagels in een fel kleurtje lakt. Je moet wel uitkijken als je je teennagels knipt, want je teennagels moet je recht afknippen in plaats van rond. Anders kun je ingegroeide nagels krijgen. Au!

Dit waren mijn tips voor mooie en verzorgde nagels.
Tot de volgende keer! xoxo