Afvallen? Deze simpele tips helpen iedereen

Eten door Vrouwen redactie

Natuurlijk is ieder lichaam anders, maar toch zijn er een aantal algemene tips te geven die je kunnen helpen om een paar pondjes te verliezen. Voeding- en gewichtsconsulente Hanneke zet vier simpele tips op een rijtje. Ga jij ze uitproberen?

De ananas, ook wel de koningin van het fruit genoemd, heeft een bijzondere werking op je figuur. Momenteel kun je bij iedere supermarkt of groentewinkel de lekkerste ananassen kopen. De ananas kun je gebruiken voor het bestrijden van cellulite, maar ook voor plaatselijke vetophopingen. Heb je last van een sinaasappelhuid dan kan een ananas dus een helende werking hebben. De ananas bevat een eiwit afbrekend enzym, dit heet bromelaine. Dit enzym is in staat om het zeer dichte netwerk van collageen en proteïnen te doorbreken waardoor de huid soepeler wordt. De opgestapelde vetten die verantwoordelijk zijn voor de sinaasappelhuid kunnen zo worden afgevoerd. Bromelaine verspreidt zich door het gehele lichaam en zorgt ervoor dat proteïnen die worden opgeslagen op de heupen, billen, bovenbenen of de buik, worden opgesplitst in aminozuren die vervolgens worden afgescheiden. Daardoor is de ananas zeer geschikt om plaatselijke vetophopingen, zoals sinaasappelhuid, te voorkomen.


Drink groene thee, dat staat er om bekend dat het een uitstekende helpt om gewicht te verliezen. Deze mooie donkergroene blaadjes hebben een bijzondere interessante vetafbrekende werking. De aanwezige cafeïne stimuleert de verwijdering van vetten uit de vetcellen, door middel van een versnelde enzymatische reactie. Groene thee verlaagt tevens de opname van suikers en vetten uit de voeding waardoor de calorietoevoer wordt verminderd.

Lees nog meer afslanktips van Hanneke op Foodness.nl!