Voorheen gezichtloze Richard Lee Norris staat op cover van GQ Magazine

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hij kan zijn geluk niet op, de 37-jarige Richard Lee Norris. Hij was jarenlang verminkt door een ongeluk met een pistool, maar nu heeft hij weer een gezicht. Hij kreeg van een donor tanden, een kaak en zelfs een tong. De gezichtsoperatie van Richard duurde 36 uur, en de man had een kans van 50 procent om in leven te blijven. Daarnaast was het een doorbraak in de medische wereld, en gaf het succes van de operatie geeft veel hoop voor andere mensen die verminkt zijn. Niet alleen heeft hij sinds 2012 zijn gezicht weer terug, nu staat Richard ook nog eens op de cover van GC magazine. He's back!

Richard Lee Norris was 22 jaar toen hij bij een schietincident betrokken raakte. Hij was na een avondje stappen dronken thuis gekomen, toen kreeg hij ruzie met zijn moeder. In een dronken bui greep hij naar het pistool in de vitrine. Hij schreeuwde naar zijn moeder dat hij zichzelf ging doodschieten. Hij was niet bekend met het gebruik van wapens en schoot per ongeluk zichzelf in het gezicht. Vanaf toen werd hij 'de man zonder gezicht'.

Het hebben van een getransplanteerde gezicht heeft nadelen; zo blijft zijn immuunsysteem de 'nieuwe' onderdelen afweren. De kans dat hij eraan overlijdt is nog steeds groot. Hij mag ook geen alcohol drinken, roken, verbranden in de zon of een wondje in z’n gezicht krijgen. Een ernstige afweerreactie kan namelijk lijden tot de dood. Toch is Richard heel blij dat hij niet meer wordt nagestaard tijdens het winkelen of in het ziekenhuis. Een hele verbetering na 15 jaar!

Bron, bron, bron, bron