Wonder: veel te vroeg geboren baby Walker overleeft

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Walker Pruett werd op 25 april dit jaar geboren. Veel te vroeg: hij was pas 26 weken oud. Zijn leven was in gevaar, al vanaf het moment dat hij te vroeg geboren was. Elke dag was er onzekerheid of hij wel zou blijven leven. Zijn moeder kon hem de eerste vijf dagen van zijn leven niet eens vasthouden. Hij heeft een lange tijd met medische slangetjes, pijpjes en riempjes en noem maar op in het ziekenhuis moeten liggen, wat ontzettend zwaar was voor zijn ouders om te zien. Een groep van vrijwillige fotografen werkte aan ‘Project 100 days’ en wilden de strijd van dit wonderlijke baby’tje vastleggen. Walker is één van de gelukkigen die het heeft gered.

Ze maakten elke dag een foto, 100 dagen lang werd hij gefotografeerd, op zijn goede en slechte dagen. De stichting legt baby’s op beeld vast, dit initiatief kwam van Deneen Bryan. Hij richtte 'Capturing Hopes Photography' op nadat zijn eigen dochter in 1990 overleed aan de gevolgen van vroeggeboorte. Toen zij in dit verdriet zaten, maakte een fotograaf foto’s van hun baby, zowel voor als na het overlijden van hun kindje. Zij hadden zich er niet mee bezig gehouden, maar kwamen er later achter dat de professionele foto’s hen holpen met het verwerkingsproces. Er zaten hele goede foto’s tussen en zij wilden dat andere ouders met te vroeg geboren of zieke kindjes dit ook zouden krijgen.

Een inspirerende quote uit de video: There are only two ways to live your life. One as though nothing is a miracle. The other, as though everything is a miracle.

Bron