Romantische Reisideeën

Reizen door Vrouwen redactie

Doe eens origineel als je op vakantie gaat met je lover. Zo moeilijk is het niet om van een gewone vakantie of weekendje weg een speciale ervaring te maken die jullie weer hoteldebotel maakt. We geven je 5 tips.

1. Tijd voor een verrassing
Plan een verrassing voor je partner. Het maakt niet uit in welke categorie jouw verrassing valt: van een liefdesbrief op zijn kussen tot een helikoptervlucht boven een bijzondere bezienswaardigheid in de buurt van jullie bestemming.



2. Ga voor luxe
Doe eens gek en boek een superdeluxe hotel voor een nachtje, waarbij de champagne op je hotelkamer staat te wachten. Soms is overdreven luxe namelijk best lekker. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit luxe hotel in Mallorca waar je na het nuttigen van een fles champagne o.a. een cocktail kunt drinken in de poolbar?



3. Maak een road trip
Ga samen op ontdekkingstocht. Huur een auto en rijd door de omgeving van jullie vakantiebestemming, op zoek naar onontdekte strandjes en kleine restaurantjes. Wanneer jullie allebei niets aan je hoofd hebben en ontspannen naast elkaar zitten komen bovendien vaak vanzelf goede gesprekken los. Tip: boek een romantische vakantie met Jiba. Deze reisorganisatie heeft namelijk een speciale selectie met de meest romantische bestemmingen, 'romance' genaamd. Vraag bij je boeking of je een auto kunt huren op het vliegveld waar je landt. Wel zo makkelijk!



4. Raak elkaar aan
Onderschat het belang van aanraking niet. Als je bij elkaar in de buurt bent is het goed elkaar veel aan te raken, van een kneepje in een bil tot een streling over het gezicht. Ook een leuke tip: boek een vakantie met welnessfaciliteiten zoals bijvoorbeeld een sauna en ga daar elke samen in zitten, en spreek af dat jullie elkaar daarna voor minimaal een uur helemaal niet mogen aanraken. Geloof ons: na dat uur spatten de vonken ervan af!



5. Regel: geen tv!
Hou je aan één regel: zet nooit de televisie aan op jullie hotelkamer. Niets is dodelijker voor romantiek. Vooruit, als jullie allebei uitgeput zijn mag je eenmalig een uitzondering maken. Maar maak er geen gewoonte van de tv altijd maar aan te hebben staan!



Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron.