Eyeliner tips & weetjes

Gezicht door Vrouwen redactie

Als het over beauty en schoonheid gaat, dan weet Yvonne raad. Ze runt zelf een blog over beauty en schoonheid, en vandaag heeft ze het over haar haat-liefdeverhouding met eyeliner.

De eyeliner is een echte klassieker. Elke make-up kan een eyeliner gebruiken; de ene subtiel, de ander wat heftiger. Eyeliner versterkt je wimperrand en geeft je een intense blik.

Eyeliner kan je in verschillende soorten vinden. Ik zet ze op een rijtje!

1. Oogpotlood (kohlpotlood)
Dit is een mooie starter. Als je lijntje scheef gaat of niet zo strak wordt kan je het met een penseel of wattenstaafje heel handig blenden (vervagen). Ook kan je het oogpotlood gebruiken om subtiele schaduwen rond de ogen te leggen/maken. Het oogpotlood werkt erg fijn. Ik werk zelf erg graag met het oogpotlood, ook als visagiste.

Tip: Breng een oogpotlood altijd aan op een schone huid. Het vet van het potlood kan niet goed over een poeder glijden.

2. Eyeliner met een poederoogschaduw
Als je de poederoogschaduw nat gebruikt kun je deze heel goed als een eyeliner aanbrengen met een penseel. Hoe gebruik je hem nat? Heel makkelijk: je maakt je penseel vochtig en gaat er dan mee door je poeder. Hier zijn speciale eyeliner penselen hiervoor. Het grote voordeel van de deze poeder oogschaduw is dat ze in alle kleuren verkrijgbaar zijn. Is je lijntje niet helemaal naar wens? Je kan het met een poederoogschaduw nog weer vervagen, maar gebruik hem dan wel droog.

Tip: doe wit poeder onder je ogen voor je met poederoogschaduw gaat werken, om vlekken te voorkomen. Mocht er nu poeder van mijn penseel af vallen dan kan je het met een kwast zo weer van de huid afvegen. Ook het witte poeder veeg je er met de kwast vanaf als je helemaal klaar ben met de ogen.

3. Vloeibare eyeliner
Het aanbrengen van een vloeibare eyeliner vraagt concentratie, een vaste hand en een feilloos gevoel. En ja: oefening baart kunst. De vloeibare varianten zijn er in een potje met een kwastje en in de vorm van een pen.

Tip: vloeibare eyeliner mag niet te dik zijn, want dan gaat het snel klonteren. Te dun is ook niet goed, dan bestaat de kans dat het doorzichtig opdroogt.

Hoe breng je een eyeliner aan?
# Span de huid bij het oog, maar ga het niet strak trekken.
# Zet je penseel in de binnenste ooghoek en trek het naar buiten.Hhoe meer druk op het penseel, hoe dikker de lijn wordt.
# Zet de eyeliner zo dicht mogelijk tegen de wimper rand. Het liefst zelfs tussen de wimpers.

Handige weetjes
*Als je een wit potlood gebruikt in je oog (op je waterlijn) lijkt je oog groter.
*Als je een (licht)blauw potlood gebruikt in je oog lijkt het oog wit nog witter.
*Zorg dat je potlood altijd een scherpe punt heeft
*Vloeibare eyeliner toch niet helemaal goed aangebracht? Je kan het nog vervagen/bijwerken met een poederoogschaduw. gebruik hiervoor dan dezelfde kleur.


Liefs,

Yvonne Bijkersma


Bron, bron, bron, bron