Wow: Jongen overlijdt na één hijs van synthetische marihuana

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Connor Eckhardt was een normale 19-jarige jongen uit de Verenigde Staten die genoot van het leven. Hij wilde een keer cannabis proberen en nam één trekje. Het was de grootste fout van zijn leven, die hem letterlijk het leven kostte. De cannabis die hij probeerde was een synthetische variant, die je in gewone winkels of tabakszaken kunt kopen, zelfs in de VS. De 'echte' cannabis kon hij niet kopen, want dat is illegaal daar. Hij nam een trekje en had het zijn ouders laten weten. Hij zei dat-ie zich goed voelde en dat het grappig was om te proberen. Later die avond ging hij naar bed, maar de volgende ochtend werd hij niet meer wakker. Zijn ouders sloegen alarm. In het ziekenhuis kregen ze te horen dat de hersenen van Connor waren opgezwollen na het roken van de synthetische cannabis. Hij werd hersendood verklaard door de dokter en zijn ouders namen na een week afscheid van hun zoon.

Synthetische marihuana is in Amerika vooral populair geworden omdat het een goede vervanger zou zijn van het echte (in de VS illegale) spul. Connor kon het dan ook gewoon in de winkel kopen. Hij gebruikte de variant 'Spice', een synthetische variant van cannabis die tot 100 maal sterker kan zijn dan gewone cannabis. Synthetische cannabis wordt ook wel verkocht als wierook en als mest voor planten, dus je kunt bedenken dat het heel gevaarlijk kan zijn. Het zijn sterke kruidenmengsels waar in laboratorium gemaakte cannabinoïden aan zijn toegevoegd. Het is ook vaak zo dat de inhoud niet overeenkomt met wat er op de verpakking staat.

De ouders van Connor willen andere mensen waarschuwen die van plan zijn om synthetische cannabis te gebruiken. Ze hebben ter nagedachtenis van hun zoon de Facebookpagina Connor Reid Eckhardt opgericht. Daar plaatsten ze allerlei informatie over hun zoon en de synthetische marihuana. Ze willen dat het product niet meer verkocht wordt, en hopen dat mensen die nu nog te weinig weten over de gevaarlijke stoffen die het bevat dankzij de informatie op de Facebookpagina voortaan betere keuzes maken.

Overigens was Connor donor, en konden zijn organen na zijn dood gebruikt worden om andere levens te redden. Zijn ouders zijn daarom trots op hem en willen zijn verhaal daarom met heel de wereld delen. Hij was geen slechte jongen, maar een levensgenieter! Scroll naar beneden voor een interview met zijn ouders.


Bron, bron, bron