Eet, speel, slaap, herhaal: levenslessen die we kunnen leren van honden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ze lijken altijd vrolijk te zijn, houden van spelen én van lange dutjes. Dat hondenleven klinkt zo slecht nog niet. 7 levenslessen die we kunnen leren van onze trouwe viervoeter.



1. Enthousiaste begroetingen
Een kwispelende hond die echt blij is dat jij thuis bent - het is een heerlijk gevoel. Geef de positiviteit door en laat zien dat je blij bent om bij je vrienden en familie te zijn. Dan maak jij de dag van een ander ook een stukje vrolijker!



2. Eet al het lekkere eten
Het is niet aan te raden je eten letterlijk naar binnen te slobberen, maar je niet schuldig voelen en gewoon genieten van al het lekkers willen we graag overnemen van honden.


3. Vrolijk wakker gemaakt worden
De wekker gaat en eigenlijk weet je dat je de dag weer chagrijnig gaat beginnen, tot je in het blije gezicht van je hondje staart. Aww, dat is fijn wakker worden. Wanneer jij straalt in de morgen, infecteer je vanzelf anderen.


4. Verdedig je geliefden
Wat je ook doet, je hond zal je altijd proberen te verdedigen. Volg zijn voorbeeld en probeer eerlijk en loyaal te zijn aan de mensen van wie je houdt.


5. Knuffel wanneer je kan
Honden houden van knuffelen, kietelen en aaien. Knuffel iemand voor een spontaan blij gevoel. Kijk wel uit voor slobberzoenen.


6. Doe een schoonheidsslaapje
Konden wij maar slapen wanneer we wilden. Soms is alles wat je nodig hebt een kort dutje. Of een lange. In ieder geval, volg het goede voorbeeld van je hond en laad jezelf op met een dutje.


7. Gebruik je onschuldige gezicht
Dat ondeugende honden hun onschuldige gezicht op kunnen zetten is een algemeen feit. Zou het niet fijn zijn om onder al je fouten uit te kunnen komen door gewoon een heel lief te kijken?

Bron,bron,bron,bron,bron