Dit heb je altijd verkeerd gedacht: Hello Kitty is geen kat

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ze heeft snorharen, oortjes en een lief neusje. Ook de naam Kitty laat niemand meer twijfelen over de identiteit van Hello Kitty. Maar we hadden geen gelijk. Het bedrijf achter Hello Kitty, Sanrio, heeft een speciale mededeling naar aanleiding van hun 40e verjaardag. Wat blijkt? Hello Kitty is geen kat.

Als ze geen kat is, wat is ze dan wel? Volgens het bedrijf is Hello Kitty een meisje dat net iets buiten Londen woont. Ze heeft een vader, moeder en zelfs een kat genaamd Charmmy Kitty. Ook houd ze van reizen, koekjes bakken, de appeltaart van haar moeder eten en vrienden maken. Ook loopt ze op twee benen, een echt meisje dus. Andere feitjes waar wij nog niets van wisten zijn dat Hello kitty’s bloedgroep A is, ze het sterrenbeeld schorpioen heeft en haar favoriete kleur rood is.

Ben je een echte Hello Kitty fan en wist je dit al? Het feitje krijgt nu zoveel aandacht omdat er een tentoonstelling komt over de geschiedenis en de beïnvloeding van de popcultuur door Hello Kitty. De tentoonstelling gaat ‘Hello! Exploring the supercute World of Hello Kitty’ heten en is te zien in het Japanse Amerikaanse Geschiedenis museum.

Bron, bron, bron, Reporters