Grapjes van Disney: Disney karakters in de verkeerde films

Kinderen door Vrouwen redactie

Disney kan er wat van! Ze stoppen verschillende karakters van hun films zo weer in een andere. Zo hangen er posters van Junglebook in Meet The Robbinsons en verschijnt Mickey op de meest vreemde plekken.

In de intro scène van The Princess And The Frog verschijnt het vliegend tapijt uit Aladdin. Hij wordt uitgeklopt en weer netjes binnengehaald.


In de film Frozen komen Rapunzel en Flynn uit Tangled op bezoek bij Elsa. Leuk dat de twee prinsessen vriendinnen zijn!


In A Goofy Movie staat Mickey Mouse mee te rocken in het publiek.


Een poster van Mulan hangt aan de muur in de film Lilo And Stitch. Zou Nani stiekem fan zijn?


Goob heeft in Meet The Robbinsons een droom over zijn jeugd. Op de achtergrond weer een poster. Ditmaal van Junglebook: Mowgli en Baloo zijn duidelijk samen te zien.


De theepot en kopjes in ‘Tarzan’ zijn duidelijk afkomstig uit ‘Beauty And The Beast. Herken je ze?


Je moet goed kijken om deze te zien. Jim heeft als jonge jongen nog een knuffel van Stitch op zijn plank staan. Dat hij later een stoere jongen wordt in Treasure Planet maakt niet uit.


Mickey Mouse komt ook terug in Toy Story, maar dan als afbeelding op een horloge.


Hij is verslagen door Hercules en ligt als een hoopje vellen op de grond. Scar uit The Lion King is een paar seconden te zien in Hercules.


Sebastian uit The Little Mermaid knijpt in de hand van Genie de geest in Aladdin.

Ben je een echte Disney fan en wist je dit al lang? We hebben ook wat leuke feitjes over Disney op een rijtje gezet:

-Wall-E is vernoemd naar Walter Elias Disney
-Dumbo heeft in zijn hele film geen woord gezegd, dat maakt hem de hoofdrolspeler met de minste tekst. Aurora komt maar 18 minuten voor in haar eigen film en heeft maar 18 zinnen te zeggen, ook niet veel.
-Sully van Monsters inc. heeft meer dan 2.3 miljoen geanimeerde haren. Eén frame van de film met Sully erin kostte 12 uur om op te slaan.
-Simba is Swahili voor leeuw en Baloo is Indisch voor beer.
-De eerste Pirates of the Caribbean attractie in Disneyland, geopend in 1967, had echte skeletten. De nep versies waren op en echte neerzetten was de enige optie.
-Veel sprookjes en verhalen waar de films op gebaseerd zijn waren van origine best gruwelijk. Ariel pleegt bijvoorbeeld in het originele verhaal zelfmoord en de Quasimodo verkracht Esmeralda.

Bron, bron, bron, bron