Getest: de natuurlijke verzorgingsproducten van John Masters

Gezicht door Vrouwen redactie

Dankzij de Beautybox van augustus hebben we al kennis mogen maken met de producten van John Masters Organics, een luxe merk dat al meer dan 20 jaar bestaat en alleen werkt met organische en natuurlijke ingrediënten. In de box zaten namelijk Lavender Shampoo, Citrus & Neroli Detangler, Blood Orange Body Wash en Body Milk. Heerlijke producten, alleen jammer dat zo snel op waren, want het waren kleine reisverpakkingen. Leuk als je op reis gaat, maar wij wilden meer. En zo geschiedde.

Getest door Claartje: unscented shampoo & unscented conditioner
"Wist je dat je je haar eigenlijk altijd twee keer moet wassen? De eerste keer dat je je haar wast haal je het vet en de viezigheid eruit, en de tweede keer dat je het wast gaat de shampoo pas echt zijn werk doen: dan trekken de ingrediënten pas in die je haar sterker, glanzender of steviger maken. Deze tip kreeg ik van de mensen van John Masters Organics, die me ook aanraadden om de shampoo de tweede keer minimaal een minuut te laten intrekken."

"Omdat veel make-up merken hun producten volstoppen met geur- en kleurstoffen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, was ik bijzonder benieuwd naar de unscented shampoo van John Masters Organics, die alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat en volledig parfumvrij is. Er zit onder andere kamille en witte thee in, die samen met 14 organische plantenextracten en oliën moeten zorgen voor een gehydrateerde en zachte bos haar. Van tevoren had ik zo mijn twijfels: ik weet dat parfum niet nodig is in shampoo, maar geeft een parfumvrije shampoo je wel echt dat lekkere schone gevoel? Het antwoord is simpel: ja.

De eerste keer dat je je haar wast schuimt de shampoo niet echt, wat komt doordat er geen SLS in zit. Dat is een schadelijke sulfiet die je hoofdhuid uitdroogt, en die eigenlijk aan alle shampoos toegevoegd wordt om het te laten schuimen. De tweede keer wassen schuimt het wel lekker, en voelt mijn hoofdhuid heel rustig. Sommige shampoos vind ik agressief, die voel ik trekken op mijn hoofdhuid, maar daar is nu geen sprake van. Wel is het gebruik van een conditioner (zoals de unscentend conditioner van John Masters Organics) aan te raden, want lang haar gaat wel klitten na alleen het gebruik van de shampoo."

Getest door Mariëlle: Mandarin Maximum Moisture
"Niet dat ik de leeftijd heb die ervoor staat: voor mensen met een rijpe huid, maar ik ben ook met mijn leeftijd van een kwart eeuw niet gezegend met de allerstrakste huid die je ooit hebt gezien. Van alle ouderdomssporen heb ik al last in mijn gezicht: rimpels, pigmentvlekjes en verslapping. Dat kun je dat natuurlijk wegmoffelen met een plamuurlaagje aan foundations en concealers -wat ik óók doe-, maar het is mooier en beter om de natuurlijke weg te zoeken en verergering te voorkomen."

"Van Mandarin Maximum Moisture heb je maar heel weinig nodig. Het voelt alsof er mega-veel in een kloddertje ter grootte van een doperwt zit. Met dat kleine kloddertje kun je namelijk je hele gezicht, je hals en je decolleté inmasseren. De vloeistof glijdt over je lichaam en is heel makkelijk uit te smeren. Zodra het helemaal is uitgesmeerd trekt het in de huid. De huid gaat niet kriebelen, trekken of jeuken, dus gevoelsmatig (oja mijn huid is ook nog eens extreem droog, lucky me) is het genoeg. Ik deed er een dag- of nachtcrème overheen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook heel goed een serum ónder gebruiken, voor een nog beter resultaat.

Of mijn pigmentvlekjes er minder van worden is na zo'n korte tijd van gebruik nog niet te zien. Maar de huid ziet er een stuk fitter uit (zeg ik niet alleen zelf), het voelt soepeler en het is duidelijk merkbaar dat de huid beter gehydrateerd is. Dat komt ongetwijfeld door de ingrediënten xylitylglucoside (verhoogt het vochtgehalte in de huid) en cetearyl olivate (dat ervoor zorgt dat het verhoogde vochtgehalte wordt vastgehouden). Eén eigenschap waaraan ik meteen kon merken dat mijn huid beter gehydrateerd is, is dat mijn make-up beter door de huid wordt opgenomen en beter blijft zitten. Wanneer je make-up als een laagje op je huid blijft liggen weet je eigenlijk al dat de huid niet goed is verzorgd. De moisturizer past heel goed bij mijn huid, omdat ik alle tekenen van een rijpe huid bezit. Niet heel fijn, maar wel een goed excuus om dit product te blijven gebruiken. En zo is alles weer goed te praten."

Je zou het niet zeggen, maar John Masters laat zich met zijn jonge koppie al meer dan 20 jaar leiden door de kracht om het zorgen voor jezelf en te zorgen voor de aarde. "We hebben één lichaam en één planeet gekregen. Waarom zouden we deze niet verzorgen met de uiterste zorgvuldigheid?" Hij gelooft erin dat je geen synthetische producten nodig hebt als natuurlijk producten beter werken en veiliger zijn voor het milleu. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Als iemand weet hoe je de natuur het beste kunt helpen, dan is het moeder natuur zelf wel. Meer info over de producten of verkoopinfo? Kijk op Johnmastersorganics.nl.