Nieuwe kooktrend: Grillen op Himalaya zoutblokken

Eten door Vrouwen redactie

Er bestaat een vrij nieuwe methode om je voedsel op een gezonde manier te bereiden. Het zogeheten grillen op Himalaya zoutblokken is een ware fenomeen aan het worden. Je kunt de blokken online bestellen of in speciaalzaken kopen. De blokken zijn in verschillende maten en diktes te verkrijgen. Je verhit ze op de grill of in de oven tot ze knoeperd heet zijn en plaatst ze op hittebestendige platen om te beginnen met grillen. De blokken blijven ongeveer 40 minuten heet. Alle producten die je gebruikt zullen knapperig en sappig blijven. Ze hoeven niet gezout te worden omdat de blokken al van nature zout zijn, en het zoutblok geeft een subtiele maar lekkere zoutsmaak af aan het voedsel.

Je hoeft er ook geen olie of boter voor te gebruiken, maar je zou het eten wel een beetje naar eigen smaak kunnen insmeren. Het vlees of vis blijft sappig en groente wordt lekker knapperig. Aan het einde even afspoelen en klaar is kees! Hmm, en het sist ook zo lekker.

Bron, bron