Vrouwen, willen jullie alsjeblieft naakt slapen?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Patiënten kijken haar aan alsof ze gek is, en de meeste vrouwen vinden het een vies idee. Gynaecologe Alyssa Dweck vraagt alle vrouwen naakt te slapen. De dikke stof van ondergoed verhoogt de kans op vaginale infecties en daarom is slapen zonder een stofje om het lijf beter voor je. Ze legt ook uit waarom. De vagina is een zeer vochtige plek. Het klokje rond ondergoed dragen zorgt ervoor dat het orgaan niet kan luchten. Dan wordt het een broeierige plek ideaal voor bacteriën.

Vriendjes vinden het vast niet erg, maar heb je er zelf wat meer moeite mee? Misschien overtuigen deze stellingen je wel.

- Van naakt slapen blijf je er langer jong uitzien. Volgens natuurgeneeskundige Natasha Turner verstoort warm slapen de vrijlating van melatonine en groeihormonen. Dit zijn de belangrijkste anti-aging hormonen in je lichaam. Koeler blijven houdt je dus echt mooier.
- Naakt slapen helpt om dieper te slapen en daardoor om af te vallen. Bij een diepe slaap komen er hormonen vrij die het hongergevoel weghouden. Bij een ondiepe slaap krijg je trek en zal je lichaam minder vet verbranden.

Bron, bron, bron, bron