Onderzoek: Mannen met goede looks hebben slechter sperma

Lifestyle door Vrouwen redactie

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de looks van een man in verband staat met de kwaliteit van zijn sperma - and not in a good way. Hoe knapper, hoe slechter zijn sperma. Eén van de onderzoekers, Dr. Jukka Kekalainen, adjunct-docent van het 'Centre for Evolutionary Biology’ aan de universiteit van Australië zegt dat het naar zijn kennis de eerste keer is dat dit verschijnsel naar voren is gekomen.

Onderzoekers uit verschillende landen onderzochten eerst het sperma van 50 studenten. Vervolgens lieten ze foto’s van de mannen zien aan heteroseksuele mannen en vrouwen in de twintig. Ze vroegen de vrouwen om aan te geven met welke mannen ze een lange relatie zouden willen, en vroegen aan de mannen van welke mannen zij dachten dat vrouwen zouden kiezen voor een lange relatie. Ook namen ze de maten van alle gezichtskenmerken op (grootte van ogen, oren, kin, neus, etc.).

De conclusie die de onderzoekers konden trekken was dat knappere mannen inderdaad slechter sperma hadden. Een eerdere studie kan mogelijk het fenomeen verklaren: Mannelijke mannen (die vaak als het meest aantrekkelijk beschouwd worden) hebben een hoog testosteron gehalte. Testosteron kan de kwaliteit van sperma aantasten.

Of we met zijn allen ‘lelijke’ mannen aan de haak moeten slaan om baby’s mee te maken is een voorbarige conclusie. Onderzoeker Kekalainen schreef in een mail aan The Huffington Post dat er eerst meer onderzoek gedaan moet worden voordat de onderzoekers ‘paringsadvies’ aan vrouwen gaan geven.

Bron, bron, bron, bron