Goudvis George kreeg operatie voor hersentumor

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De eigenaar van de 10 jaar oude goudvis George zag zijn vriendje langzaam achteruitgaan. George had een hersentumor, en kon daardoor niet goed meer zwemmen en eten. De dierenarts, Dr. Tristan Rich, gaf hem twee opties: de vis laten inslapen of opereren. Die keuze was door de eigenaar snel gemaakt: George zou geopereerd worden.

Een vis opereren is zo makkelijk nog niet. De operatie is een heus priegelwerkje, en bloedverlies kan fataal zijn. Wanneer de vis meer dan twee druppels bloed zou verliezen was de operatie al mislukt. De vis werd onder narcose gebracht door hem in een bak water met verdovingsmiddel te leggen. Uiteindelijk duurde de operatie 45 minuten, en het huisdiertje kreeg 4 hechtingen. De rest van de wond werd dichtgemaakt met speciale lijm.

Eenmaal in een bak zuurstofrijk water, en een spuit met pijnstillers en antibiotica, hapte de vis naar adem en begon weer te zwemmen. De operatie was gelukt. De kosten om de vis te opereren waren 200 dollar, net zoveel als je zou betalen voor een hond of een kat. Het baasje van George is hartstikke blij, zijn huisdier kan er weer makkelijk 10 jaar tegenaan.

Bron