Review: Prachtige krullen dankzij SheaMoisture

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is weer tijd voor de maandelijkse blog van onze Whitney! Vorige keer vertelde ze over krullen en gezonde voeding, deze maand maakt ze een review over SheaMoisture.

We kennen het allemaal wel: de schappen afgaan op zoek naar de juiste haarproduct dat perfect is voor onze krullen. Minder pluis, minder shrinkage en meer glans; dat is wat de meeste krullenbollen eisen van een product. Op het internet is veel positiefs te horen over SheaMoisture, een bedrijf dat natuurlijke haarproducten aan haar klanten levert. De producten bevatten dus geen parabenen en sulfaten. Het bedrijf belooft haar klanten de krullen te voeden, te beschermen en te versterken. Vorig jaar probeerde ik SheaMoisture uit, maar omdat ik nog relax in mijn haar had werkte het niet naar behoren. Toen ik eerder dit jaar naar Amerika verhuisde besloot ik nog een poging te wagen. Nee had ik, ja kon ik krijgen!

De volgende producten worden gereviewed:
- Curl enhancing smoothie
- Co wash conditioning cleanser

Curl enhancing smoothie
Ik gebruik de curl enhancing smoothie alleen wanneer ik mijn haar twist of wanneer ik mijn haargroei wat gladder wil krijgen (minder volume). De structuur van het product is erg dik, waardoor je krullen gemakkelijker zakken. Dus ideaal voor wanneer je je krullen wilt laten stretchen.

Het product belooft het volgende:
“Cocosnut oil hydrates and protects hair while reducing breakage.
Silk protein smoothes hair for a soft, silky feel.
Oil controls frizz while adding brilliant shine”

Of ik het gemerkt heb? Ja hoor, behalve dan dat ik nog steeds last heb van pluizig haar. Dit heeft meer met het textuur en de gezondheid van mijn haar te maken. Mijn vriendin gebruikt het ook en zij heeft totaal geen last van pluizig haar. Wat ik ook een pluspunt vind van het product is de heerlijke geur. Het ruikt naar cocosnoot en kamille (ook al is dit geen ingrediënt). Dit is puur persoonlijk en het kan zo zijn dat een ander het helemaal niets vindt dat het zo sterk ruikt. Wanneer ik het product gebruik, glanst mijn haar veel meer, het voelt zachter aan en mijn krullen krimpen minder in. Een potje bevat 340 gram en het product kost tussen de €15 en €20.

Co wash conditioning cleanser
Dit product is werkelijk geweldig! Het heeft dezelfde reinigende werking zoals een shampoo, alleen droogt het je haar niet uit. Het bevat geen parabenen en sulfaten dus het is veilig voor elk haartype. In tegenstelling tot de curl enhancing smoothie is de geur niet al te sterk, het ruikt meer naar hibiscus dan naar cocos.

Wanneer ik mijn haar was met de cleanser voelt mijn hoofdhuid meteen fris aan. Ik kan gemakkelijk mijn krullen kammen en na de wasbeurt zijn mijn krullen al meteen een stuk levendiger en minder pluizig. Ideaal hè? Het enige minpuntje aan het product is dat het maar 237 milliliter bevat, terwijl het haast twintig euro kost. Vooral voor meisjes met dik haar is dit iets aan de dure kant.

Before en after foto's van gebruik SheaMoisture:

SheaMoisture kun je kopen in de Surinaamse, Pakistaanse en Afrikaanse toko’s. In Amsterdam zijn ze te vinden in vrijwel alle toko’s in de Bijlmer en in Rotterdam kun je ze kopen in Zuidplein.


Terug naar boven