Ongelofelijke liefdesverhalen (deel I)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

In de tijden van Facebook en Tinder is een date zo gepiept. Veilig vanachter je scherm een afspraakje regelen is iets helemaal van nu. Deze mensen deden dat iets anders. Zij ontmoetten elkaar op de meest bijzondere en romantische manieren. Lees en zwijmel mee..

De 6 jaar oude jongen die tegen zijn moeder zei: “Ik ga later trouwen met mijn speelmaatje”

Toen Zi-heng Wang uit China 6 jaar oud was, speelde hij altijd samen met zijn buurmeisje. Hij verklapte zijn moeder toen dat wanneer ze vadertje en moedertje speelden, hij haar wel eens stiekem een kus op de wang gaf. Ook verklaarde hij met haar te gaan trouwen.

Zoals het vaker gaat met liefdesverhalen, verhuisde het buurmeisje en de twee zagen elkaar 18 jaar niet. Tot het lot zich ermee ging bemoeien, en de twee elkaar toevallig weer tegenkwamen. Zi-heng wist weer haar hart te veroveren, en de twee zijn nu (op 24-jarige leeftijd) getrouwd.

Slachtoffer aanslag Boston trouwt met zijn verpleegster

Voor James Costello is de bomaanslag in Boston een tragische dag geweest, met een happy ending. Na de aanslag kwam hij in het ziekenhuis en onderging verschillende operaties, waarna hij naar een ander ziekenhuis werd gebracht voor revalidatie. Daar ontmoette hij Krista D'Agostino: de verpleegster die voor hem zorgde. In eerste instantie werden ze vrienden, maar later werd het een echte relatie. Op de trouwdag, werd alles verzorgd door vrijwilligers, van de muzikanten tot de fotograaf.

Gescheiden door de tweede wereldoorlog en nu toch nog getrouwd

Bob Humphries (89) en Bernie Bluett (87) ontmoetten elkaar als jonge kinderen wanneer Bob met zijn ouders mee ging op vakantie in het dorp waar Bernie woonde. Toen ze 17 en 19 jaar oud waren sloeg de vonk over en begonnen ze te daten. Bernie was verliefd op Bob, en ze wist dat ze later met hem wilde trouwen. Alleen gooide de Tweede Wereldoorlog roet in het eten. Bob werd uitgezonden, en Bernie ging aan de slag als verpleegster bij de luchtmacht.

Twee jaar lang stuurde Bob liefdesbrieven aan Bernie, maar die kwamen nooit aan omdat haar bezorgde ouders de brieven niet doorgaven. Omdat Bernie nooit meer wat had gehoord trouwde ze met een ander en verhuisde ze naar Nieuw-Zeeland. Ook Bob trouwde met iemand anders, en de twee hadden geen contact meer tot 2012.

De man van Bernie was overleden in 2002, en de vrouw van Bob in 2012. Al snel ontdekte de dochter van Bernie dat Bob nog leefde. De twee kwamen in contact met elkaar en niet lang daarna is Bernie naar Engeland gekomen. Het was even wennen, maar de liefde tussen de twee bestond nog steeds. 80 jaar na hun eerste ontmoeting is het stel alsnog getrouwd.

Bron, bron, bron

Bron afbeeldingen Bernie en Bob: Reporters
Bron afbeeldingen James en Krista: Prudente Photography