Ongelofelijke liefdesverhalen (deel II)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

In de tijden van Facebook en Tinder is een date zo gepiept. Veilig vanachter je scherm een afspraakje regelen is helemaal van deze tijd. Deze mensen deden dat iets anders. Zij ontmoetten elkaar op de meest bijzondere en romantische manieren. Lees en zwijmel mee...

1. Man en vrouw zijn allebei doof én blind

Mary en Stephen Lindop starten elke dag met een knuffel. Stephen geeft zijn vrouw een kus op het voorhoofd, neus en kin. Op deze manier zegt hij dat hij van haar houdt. Ze voelen de liefde voor elkaar, want het aan elkaar vertellen kunnen ze niet.

Als jongetje van 7 zat Stephen op dezelfde school als toen 9 jaar oude Mary. Een jaar lang zaten ze in dezelfde klas speciaal voor dove kinderen, tot Mary verhuisde in de vakantie. 20 jaar lang hebben de twee elkaar niet gezien, totdat ze elkaar tegenkwamen tijdens het winkelen. Op dit moment is het stel al 32 jaar getrouwd. Dat is niet altijd even makkelijk geweest, omdat Mary 10 jaar geleden ook haar zicht verloor. Ze ziet nog steeds beter dan haar man, maar alle communicatie gaat in tactiele gebarentaal. Dit is gebarentaal waar de gesprekspartners elkaars handen aanraken. Een ander bijkomend voordeel volgens Stephen: door hun hoge sensitiviteit hebben ze geweldige seks.

Het stel is van plan om voor altijd bij elkaar te blijven, ook al hebben ze elkaar nog nooit horen praten en heeft Stephen zijn vrouw nog nooit gezien. Hun liefde is onverwoestbaar.


2. Een liefdeslied voor Lorraine

Na 73 jaar gelukkig getrouwd te zijn, verloor Fred Stobaugh de liefde van zijn leven: zijn vrouw Lorraine overleed. Samen hadden ze een heel gelukkig leven, en zijn hart was gebroken. Een maand na de begrafenis zag Fred een advertentie in de krant voor een lokale wedstrijd. Iedereen mocht zijn of haar zelfgeschreven liedje insturen. Fred had geen muzikale ervaring en is toondoof, maar toch legde hij zijn hart in een liedje speciaal voor zijn vrouw.

Hij had niet de vaardigheden om het liedje zelf in te zingen en te spelen, maar stuurde wel de tekst, samen met een brief op. De mensen in de studio waren ontroerd en besloten het liedje te produceren. Ook maakte ze een mini-documentaire over dit prachtige stel. “She was the most beautifull girl I ever saw”, zegt Fred in de documentaire. En hij houdt nog steeds zoveel van haar als in het begin.


3. Gevonden via een brief

Een jaar lang waren ze bij elkaar, totdat Carmen terug moest naar huis. Ze was een jaar in Engeland geweest als uitwisselingsstudent en had daar Steve ontmoet. Het stel was zelfs al verloofd, maar het contact verwaterde snel toen Carmen terug was in Frankrijk. Een paar jaar later schreef Steve een brief aan Carmen met de vraag of ze nog wel eens aan hem dacht en of ze weer in contact met elkaar konden komen. Carmen heeft die brief nooit gezien, omdat haar moeder hem op de schoorsteenmantel had gezet en de brief door een gleuf viel.

Zestien jaar later werd de schoorsteenmantel gerestaureerd en werd de brief gevonden. Carmen was nog steeds single en dacht vaak terug aan Steve, maar durfde geen contact met hem op te nemen. Eenmaal de moed bij elkaar verzameld, belde ze Steve toch op. Ze spraken af in Parijs en ontdekten dat de vonk niet verdwenen was. Toen het stel elkaar op het vliegveld zag, vlogen ze elkaar in de armen en stonden ze binnen 30 seconden te zoenen. In 2009 zijn ze na al die tijd eindelijk getrouwd.

Bron, bron, bron