30 jaar de leukste romantische films - van 1984 tot 2014

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er zijn zoveel romantische films. The Notebook, A Walk to Remember, A Cinderella story en vele andere films hebben we al wel 10x gezien. Maar er zijn zoveel meer mooie films gemaakt. Sommige heel mooi, sommige heel aangrijpend en anderen juist weer grappig. Een selectie uit de leukste, romantische films van de afgelopen 30 jaar.

1984 – Splash

Tom Hanks speelt Allen, een man bij wie de liefde niet helemaal wil lukken. Hij wordt verliefd op Madison, maar zij loopt rond met een groot geheim. Ze is namelijk een zeemeermin.

1988 – Coming to America

Een rijke prins (Eddy Murphy) heeft alles, maar hij is niet tevreden met zijn knappe verloofde. Hij besluit naar Amerika te gaan om daar zijn droomvrouw te vinden, maar dat gaat moeilijker dan verwacht.

1992 – Forever young

Daniel (Mel Gibson) wil voor een jaar ingevroren worden nadat zijn geliefde Helen in een coma raakt. Maar wanneer hij wakker wordt blijkt dat hij 50 jaar ingevroren is geweest. Deze nieuwe wereld is heel vreemd voor hem, maar vooral: zal hij Helen ooit nog zien?

1994 – Only you

Faith heeft toen ze klein was haar toekomst laten voorspellen. Ze zou trouwen met ene Damon Bradley. 15 jaar later gaat ze trouwen met een saaie man, maar alles verandert wanneer ze een telefoontje krijgt van Damon. Als een kip zonder kop vertrekt ze naar Venetië om Damon te zoeken en wordt over haar oren verliefd op hem. Totdat blijkt dat Damon eigenlijk Peter heet.

1998 – Ever after

Het verhaal van assepoester, maar dan weer in een ander jasje. Danielle wordt als boerenmeisje meegenomen naar een kasteel waar ze mag gaan wonen. De prins van Frankrijk, Henry, wordt verliefd op haar. Maar dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

2000 – The hot chick

Jessica heeft het allemaal; ze is knap, rijk, populair en heeft een sexy vriendje. Alleen is ze best gemeen. Er wordt een spreuk over haar uitgesproken en ze verandert in een man. En dan wordt ook nog haar beste vriendin verliefd op haar. Ze moet de spreuk opheffen!

2007 – Juno

Wanneer Juno op 16 jarige leeftijd zwanger wordt staat ze voor een keuze. Ze besluit adoptieouders te zoeken voor haar ongeboren kind, maar wil er wel zeker van zijn dat het stel voor altijd bij elkaar blijft.

2011 – Beastly

Kyle is populair, knap en rijk. Hij verandert in een lelijke man nadat hij een heks boos heeft gemaakt. Dan begint het sprookje van Belle en het Beest. Kyle zal de ware liefde moeten vinden om de spreuk weer op te kunnen heffen.

2014 – Winter’s tale

Peter Lake is een dief, die op een dag hopeloos verliefd wordt op Beverly. Een romance bloeit op, maar Beverly is ernstig ziek. Het verhaal loopt samen met Peter in het heden. Hij weet dat het zijn lot is om een roodharige te redden. Beverly heeft rood haar, en hij doet er alles aan om zijn geliefde zo lang mogelijk bij zich te houden.